Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

Psykiske udfordringer holder mange mennesker udenfor arbejdsmarkedet. Men hos Elis (tidl. Berendsen) er der tillid, sammenhold og rummelighed, så bl.a. mennesker som Catrine med sociale udfordringer kan vokse med opgaverne og finde arbejdsglæde.

"Sammenholdet er bare så godt, så når jeg står op om morgenen, har jeg nu lyst til at komme ud ad døren og på arbejde" fortæller Catrine der er i jobafklaringsforløb i Elis. Foto: Elis

Det skønnes, at omkring 580.000 danskere* lever med en psykisk sygdom – og for de fleste er det forbigående, men for andre er det tilbagevendende eller længerevarende problemer. Så hvad kan landets arbejdspladser gøre for at inkludere og hjælpe mennesker med psykiske udfordringer til at finde en tryg plads på jobmarkedet? Hos Elis’ industrivaskeri i Varde er der altid 2 åbne pladser til mennesker med særlige behov. Her har produktionschef Lone Kristiansen bl.a. været med til at tage godt imod Catrine, der i juni startede i afdelingen som en del af et jobafklaringsforløb via jobcentret. Lone Kristiansen siger:

”Mange af dem, der kommer til os med særlige behov, har brug for ro og lavpraktiske opgaver – og dem er der heldigvis mange af i et vaskeri. Catrine har sociale udfordringer, og da hun startede hos os, kiggede hun meget ned i jorden og syntes selv, at hun ikke kunne noget – men det kan hun virkelig, og vi gør meget for at fortælle hende, hvad hun er værd for os! Først stod hun kun ved en maskine på lageret, hvor hun stemplede størrelser på arbejdstøj, og siden har hun trygt afprøvet forskellige vaskeriopgaver med sin faste mentor, så hun virkelig er blomstret! Hun udviser stor ansvarlighed, og hvis der er opgaver, som hun ikke er blevet færdig med, så bliver hun det. På trods af hendes sociale udfordringer deltager hun nu i vores ugentlige elastiktræning – og hun har haft sin kæreste og drenge med herover og vise sin arbejdsplads stolt frem.”

Fra social angst til arbejdsglæde

Da det går så godt med Catrine, har Lone Kristiansen i første omgang forlænget Catrines praktikforløb – og planen er, at Catrine skal fastansættes 15 timer om ugen som produktionsmedarbejder, der både skal opmærke og folde vasketøj, så hun kan forsørge sig selv. Som Catrine fortæller, et det en udvikling, som hun også selv er positivt overrasket over:

”Da jeg startede hos Elis, var jeg så nervøs. Jeg havde ikke lavet noget i mange år, fordi jeg har social angst. Men alle her er så flinke og tager sig godt af mig. Når jeg kommer om morgenen, bliver jeg nærmest budt velkommen – hver dag. Jeg ved, at jeg altid har nogle, jeg kan gå til med spørgsmål om mit arbejde… og jeg ved, at de sætter pris på min indsats i hverdagen, fordi jeg bliver rost meget. Sammenholdet er bare så godt, så når jeg står op om morgenen, har jeg nu lyst til at komme ud ad døren og på arbejde – og jeg er blevet tryg ved at stå med mine opgaver selv, fordi jeg ved, at jeg gør det rigtigt”.

Elis’ medarbejderes egne trivsels-idéer kommer ud at leve – læs mere her

* Kilde: Sundhedsstyrelsen / EN AF OS
 

25.04.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nyt tekstilprojekt vil øge cirkulariteten for industritekstiler

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste