Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Det er en del af Elis’ cirkulære service at minimere tekstilaffald ved bl.a. at reparere beskadigede tekstiler, samt sende dem til genanvendelse, når de skal kasseres. Allerede nu er det lykkedes Elis at overgå deres 2025-mål takket være lokale indsatser og stærke partnerskaber.

I 1. halvår af 2024 har Elis sendt 92% af de kasserede tekstiler til genanvendelse, og dermed er målet på 80% for 2025-mål allerede nået. Foto: Elis

Som den første Verdensmåls-certificerede virksomhed har Elis bl.a. udvalgt Verdensmål 17 - Partnerskaber for handling – som et fokusområde. For Elis betyder det, at de engagerer sig i projekter og partnerskaber, der kan bidrage til en bæredygtig udvikling i stor skala.

Samarbejde skaber resultater
Elis sender stort set alle deres kasserede beklædningstekstiler og farvede linned til den danske virksomhed NewRetex, hvor robotter finsorterer tekstilerne, som derefter kan sendes til genanvendelse, bl.a. til nye garner. Elis’ CSR-specialist Mille Kyvsgaard siger:
”Den teknologiske løsning som NewRetex tilbyder, sikrer den bedst mulige genanvendelsesmetode for beklædningstekstiler, og ikke mindst dokumentation herfor. Målet er, at så meget som muligt kan anvendes til fremstilling af nye tekstiler.” 

Du kan læse mere om vores samarbejde med NewRetex her
Mille Kyvsgaard fortsætter: ”En anden stor aftager af vores kasserede tekstiler er den svenske virksomhed Södra. Her blandes vores hvide kasserede linned med træfibre, og det skaber et råmateriale, som bruges til at producere nye tekstilfibre. Samarbejdet med hhv. NewRetex og Södra, samt vores lokale vaskeriers indsats, har betydet, at vi i 1. halvår af 2024 har sendt 92% af de kasserede tekstiler til genanvendelse. Dermed har vi allerede opnået vores 2025-mål på 80%”.
Elis samarbejder også med en række dygtige upcyclingspartnere, der designer bl.a. tøj og sneakers ud af Elis’ udtjente tekstiler.  

En del af TRACE-projekt med fokus på levetid og genanvendte fibre 

Teknologien udvikler sig konstant, og på samme måde bliver Elis hele tiden klogere på forskellige genanvendelsesløsninger i deres indsats for en mere cirkulær tekstilservice.
Ét af de seneste projekter Elis har engageret sig i, er DECOUPLE. Målet med dette nye tekstilprojekt er at opnå en længere levetid for deres tekstiler, samt udvikle tekstiler med genanvendte fibre, som kan holde til industrivask.

DECOUPLE er et TRACE-projekt, støttet af Innovationsfonden, med målet om at sikre cirkulær økonomi for plastik og tekstil i Danmark frem mod 2050. TRACE er ét af fire missionsdrevne forsknings- og innovationspartnerskaber og DECOUPLE er et samarbejde mellem Elis, ID® Identity, Designskolen Kolding, NewRetex, Syddansk Universitet og Teknologisk Institut.

Vil du vide mere om, hvordan du kan samarbejde med en tekstilservicepartner, der tager et stort ansvar for klimaet? Ring til os på telefon 70 13 33 31 eller send en e-mail på: dk-info@elis.com

25.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

09.09.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Det skal være lettere at vælge cirkulært - Derfor lancerer Elis Again

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

10.06.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Mindre kørsel og smartere leveringer hos Elis: Samdistribution gavner både kunder og miljøet