06.05.2019  |  Klima, miljø og energi

Hos Ragn-Sells er målet det cirkulære mindset

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som en af Danmarks genbrugsvirksomheder spiller NBE-medlemmet Ragn-Sells en vigtig rolle i mødet med fremtidens udfordringer. Med seks anlæg i Danmark arbejder Ragn-Sells hver dag for at fremme cirkulær økonomi.

”Målet for Ragn-Sells er, at det cirkulære mindset bliver en naturlig del af vores hverdag. Når det sker, kan kredsløbet lukkes, så de ressourcer, vi tager fra jorden, bliver genanvendt og derved forbliver i kredsløbet” fortæller Regionschef Rene Jensen.

Samfundets fokus på miljøet vokser i disse år. Sideløbende stiger behovet for nye teknologier og metoder til at genanvende affald så effektivt som muligt. Der er fortsat lang vej fra lineær tankegang til cirkulær økonomi, fortæller Rene Jensen: ”Vi skal fokusere endnu mere på at gøre det rentabelt at genanvende frem for at smide væk. Når vi alle forstår vigtigheden i at bevare jordens ressourcer, så er den cirkulære økonomi inden for rækkevidde.”

Forhindringer på vejen mod en cirkulær økonomi samt bud på håndtering

Hos Ragn-Sells har de indblik i, hvad der skal til for at fremme cirkulær økonomi. Her har de givet et bud, på fem udfordringer vi står over for samt input til, hvordan disse kan håndteres:

Tonsvis af affald genanvendes med store CO2-besparelser som gevinst

Sidste år håndterede Ragn-Sells 5.230.000 tons affald på koncernniveau og ca. 400.000 tons på de seks anlæg i Danmark. Anlæggene behandler og sender affald videre som råvarer til industrien eller til energiproduktion. Det sparede samlet set kloden for en udledning på over 8 mio. ton CO2 på bare ét år.  Et af disse anlæg ligger centralt placeret i Nørresundby. Her, som i hele koncernen, er genbrug, miljø og økonomisk bæredygtighed i højsædet. Her er de specialister i både pap, papir, plast, træ, organisk samt nedbrydnings- og byggeaffald. Alene på pladsen i Nørresundby samles, behandles og genbruges der ca. 100.000 tons affald og restprodukter om året fra virksomheder, organisationer og husholdninger.

I fællesskab opnås bedre resultater

Ragn-Sells har været en del af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling siden marts 2015. Ragn-Sells tro på, at man i fællesskab opnår bedre resultater, er en af grundene til, at de er medlem af NBE. Regionschef, Rene Jensen, fortæller: ”Vores deltagelse i NBE, gør at vi får en unik sparring blandt de erhvervsdrivende i Nordjylland og et netværk, hvor vi kan debattere relevante og aktuelle problemstillinger”.

Fra Ragn-Sells lyder der en opfordring til virksomheder om at overveje, om det er tid til at se nærmere på egen affaldshåndtering. Der skal udvikles og ses positivt på muligheder for økonomisk vækst, som ikke er på bekostning af merforbrug af naturlige ressourcer. En lille indsats kan vise sig at gøre en verden til forskel, når det kommer til det at passe på miljøet og hinanden.


Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere