08.01.2020  |  Samfund

Hospitalsdyner og vaskesække får ny værdi i samarbejde mellem Veras og DFD

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ny og bæredygtig kollektion er et resultatet af et samarbejde mellem DFD og genbrugskonceptet Veras. ”The V-cycle Collection” er syet udelukkende af kasserede tekstiler og produceret lokalt i Danmark. Kollektionen lanceres d. 23. januar 2020.

Det er ikke tilfældigt, at samarbejdet mellem Veras og DFD er kommet i stand. Som en af Nordens største virksomheder inden for vask og udlejning af tekstiler har vi altid arbejdet målrettet med at forlænge vores tekstilers levetid længst muligt, bl.a. gennem reparation eller omsyning. Når reparation ikke længere er muligt, bliver tekstilerne kasseret for at opretholde en høj kvalitet – og en del af disse kasserede tekstiler har Veras altså sat sig for at redde gennem den nye upcycling kollektion.

"Vi har valgt at arbejde med dyner og vaskeposer, da det er tekstiler, der kan være svære at genanvende. Det er nemt at omsy en bomuldsdug eller et viskestykke, men i Veras, hvor vi ser værdi i alt tøj, var det vigtigt for os at vælge de lidt sværere tekstiler - og give de tekstiler nyt liv ved at lave dem om til varer, alle vil og kan bruge,” lyder det fra Rebecca Vera Stahnke, grundlægger og CEO i Veras.

Om samarbejdet udtaler CSR-chef i DFD, Pernille Kiær:

”For os giver det rigtig god mening, når vores kasserede tekstiler kan få nyt liv. Vi arbejder målrettet med at sikre en lang holdbarhed på tekstilerne, mens de er hos vores kunder. Når vi så kasserer dem, arbejder vi med upcycling af tekstilerne, bl.a. bliver kasserede bomuldsduge til kokkejakker og viskestykker bliver til populære muleposer. Det sker ofte i tæt samarbejde med vores kunder. Vi   afdækker løbende nye muligheder, da vi har brug for stærke partnerskaber. Derfor er samarbejdet med Veras spændende, da det udvider vores horisont for, hvordan vi i DFD kan udvikle nye og attraktive produkter med vores kasserede tekstiler.”

”The V-cycle Collection” – bæredygtighed hele vejen rundt
Veras er især kendt for sit cirkulære tøjbyttekoncept og sine tøjmarkeder, Veras Market. Udgangspunktet har altid været brugt tøj, men for første gang giver Veras sig nu i kast med en “ny” kollektion.  I samarbejdet med DFD har Veras upcyclet kasserede dyner og vaskeposer og transformeret dem til to forskellige typer af jakker og en mulepose, alt sammen i arbejdet for at minimere tekstilspild og få os til at tænke på brugt tøj på en ny måde.

Kollektionen er ikke blot syet af kasserede tekstiler; bæredygtighed er også et gennemgående designprincip i de forskellige styles. Alle produkter er unisex, one-size og skabt til at passe alle kropstyper, og så er funktionalitet prioriteret højt hele vejen igennem. Derfor kan køberen selv customize jakken i forhold til hvilket tilbehør, lukning og farve, jakken skal have, og muleposen kan spændes ind og ud, samt bæres på flere forskellige måder, afhængig af behov.

Kom med til launchevent d. 23. januar
Hele kollektionen kan købes online på verasvintage.dk fra 23. januar, hvor kollektionen lanceres ved et åbent launchevent kl. 16 i Veras i Studiestræde 27 med oplæg fra Rebecca Vera og modeforsker Else Skjold.

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere