01.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Hvem skal have Grøn Indkøbspris 2017?

Indhold fra partner Hvad er dette?

I 2016 gik Grøn Indkøbspris til IT-virksomheden Refurb, som gør det muligt for indkøberne at vælge genanvendte computere og dermed produkter, der indgår i den cirkulære økonomi. Skal det være din organisation, der vinder prisen i år?

På vegne af Forum for Bæredygtige Indkøb

I Grøn Indkøbsuge i uge 45 uddeler Forum for Bæredygtige Indkøb igen i år Grøn Indkøbspris. Det sker ved Forums årskonference. Prisen gives til en offentlig eller privat virksomhed – eller en anden aktør – der har bidraget ekstraordinært til at fremme grønne indkøb. Det kan være ved at:

  • sætte et markant volumenmæssigt aftryk med en væsentlig miljøeffekt eller
  • skabe efterspørgsel efter nye grønne produkter eller ydelser eller
  • udvikle nye innovative løsninger, der understøtter bæredygtige indkøb; fx forretningsmodeller, værktøjer eller markedsdialog.

Ansøgere skal udfylde et kort ansøgningsskema, som kan hentes her, hvor der også er muligt at læse mere om juryen og udvælgelsesprocessen.

Ansøgningerne vil blive vurderet på kriterierne markedseffekt, nytænkning og udviklingspotentiale. Derefter udpeger Forums fagpanel tre nominerede, som præsenteres på Forum hjemmeside i oktober. Her kan alle medlemmer stemme om, hvem af de nominerede der fortjener at få prisen. Deadline for ansøgning er fredag d. 29. september 2017.

Download ansøgningsskemaet her

Se filmene, der præsenterer sidste års tre nominerede:

Københavns Kommune

Odense Kommune

Refurb

De tre vurderingskriterier er:

  1. Markedseffekt – i hvilken grad bidrager indsatsen til at øge udbud eller efterspørgsel efter grønne produkter?
  2. Nytænkning – i hvilken grad bidrager indsatsen til nye innovative løsninger, der understøtter markedsudviklingen af grønne produkter?
  3. Udviklingspotentiale – i hvilken grad kan indsatsen videreføres eller videreudvikles, så effekten forstærkes?

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere