Hvem takker nej til 400 milliarder kr.?

”Jeg vil gerne opfordre jer til at tjene nogle penge på at skabe en bedre verden,” siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) ser et marked på 400 mia. kr. i FN’s 17 verdensmål. Kom i gang, opfordrer Dansk Industri.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov flankeret af chefkonsulent Henrik Schramm Rasmussen (tv) fra DI's verdensmålsprojekt "Fra filantropi til Forretning samt adm. direktør i State of Green Finn Mortensen. Foto: Peter Fallesen.

FN’s verdensmål giver danske virksomheder et markedspotentiale på 400 milliarder kr. frem mod 2030. Det er konklusionen i en ny rapport bestilt af udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

- Rapporten har set nærmere på udviklingslande i vækst, og det er værd at bemærke, at den økonomiske vækst i disse lande er dobbelt så høj, som den er i de lande, danske virksomheder oftest handler med, sagde Ulla Tørnæs, da hun fremlagde rapportens konklusioner i Industriens Hus for en forsamling af virksomheder, universiteter, NGO’er, myndigheder og andre aktører.

Hun understregede, at hun godt er klar over, at landene ikke er de nemmeste at handle med.

- Men tag springet. Min opgave er at sige, at der er et galopperende marked. Hvis vi ikke griber muligheden, så gør andre det. Der er benhård global konkurrence. Tallene er svimlende. Vi er klar til at hjælpe især i de lande, hvor vi har ambassader, stort lokalkendskab og et stort netværk. Vi har desuden sat ekstra midler af til udsendte rådgivere i 23 lande, der også kan bistå med udvikling af partnerskaber, sagde Ulla Tørnæs.

Læs også: 300 mellemøstlige forretningsfolk høster danske erfaringer med verdensmål

Jeg vil gerne opfordre jer til at gå ud og tjene nogen penge

Erhvervsminister Rasmus Jarlov

Tjen penge!
Erhvervsminister Rasmus Jarlov bemærkede, at danske virksomheder har et rigtig godt udgangspunkt for at hjælpe verden med at nå de 17 verdensmål.

-  Mange interesserer sig for at udvikle bæredygtige løsninger. Det kan vi være stolte af. Vi er et land, der går meget op i at sætte et godt aftryk på miljøet og verden. Der er en bevægelse i verden, der giver enorme markedsmuligheder for de gode løsninger, så jeg vil gerne opfordre jer til at gå ud og tjene nogen penge, sagde Rasmus Jarlov.

Den anbefaling bakker Dansk Industri (DI) fuldstændig op omkring. Chefkonsulent Erik Johnson var på scenen og gjorde tilhørerne opmærksom på DI’s projekt ”Fra filantropi til Forretning”, hvor 21 virksomheder kommer gennem et verdensmålsforløb, så erfaringerne fra de meget forskellige virksomheder kan bredes ud til en større kreds.

- Vi har en meget klar opfordring til virksomheder i alle brancher, og det er, at de bør integrere verdensmålene i deres strategi. Vi kan se af de foreløbige erfaringer fra projektet, at det ikke er et marked, der kommer af sig selv, men jo hurtigere og jo bedre man formår at forstå sin egen rolle i dem, jo nemmere bliver det at få en del af det voksende marked, sagde Erik Johnson.

Arrangementet var stablet på benene af State of GreenGlobal Compact Network Denmark og Dansk Industri.

Læs også: Nu ruller pensionsmilliarderne til FN’s verdensmål

Her kan du læse flere blogs fra projektet ”Fra filantropi til forretning” eller på projektets LinkedIn profil

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

12.01.2024Dansk Industri

Sponseret

Ny ESG & Bæredygtighedsportal hos Dansk Industri (DI)

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

Danske produktionsvirksomheder skaber konkurrencefordele gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

CO2-regnskab, bæredygtig produktion, klimaklar.

21.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Organisering af Bæredygtighed og ESG er et ledelsesansvar

15.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Rådgiverne er afgørende for deres kunders bæredygtige og ansvarlige forretning