31.01.2019  |  Strategi & ledelse

Hvem takker nej til 400 milliarder kr.?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Jeg vil gerne opfordre jer til at tjene nogle penge på at skabe en bedre verden,” siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) ser et marked på 400 mia. kr. i FN’s 17 verdensmål. Kom i gang, opfordrer Dansk Industri.

FN’s verdensmål giver danske virksomheder et markedspotentiale på 400 milliarder kr. frem mod 2030. Det er konklusionen i en ny rapport bestilt af udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

- Rapporten har set nærmere på udviklingslande i vækst, og det er værd at bemærke, at den økonomiske vækst i disse lande er dobbelt så høj, som den er i de lande, danske virksomheder oftest handler med, sagde Ulla Tørnæs, da hun fremlagde rapportens konklusioner i Industriens Hus for en forsamling af virksomheder, universiteter, NGO’er, myndigheder og andre aktører.

Hun understregede, at hun godt er klar over, at landene ikke er de nemmeste at handle med.

- Men tag springet. Min opgave er at sige, at der er et galopperende marked. Hvis vi ikke griber muligheden, så gør andre det. Der er benhård global konkurrence. Tallene er svimlende. Vi er klar til at hjælpe især i de lande, hvor vi har ambassader, stort lokalkendskab og et stort netværk. Vi har desuden sat ekstra midler af til udsendte rådgivere i 23 lande, der også kan bistå med udvikling af partnerskaber, sagde Ulla Tørnæs.

Læs også: 300 mellemøstlige forretningsfolk høster danske erfaringer med verdensmål

Jeg vil gerne opfordre jer til at gå ud og tjene nogen penge

Erhvervsminister Rasmus Jarlov

Tjen penge!
Erhvervsminister Rasmus Jarlov bemærkede, at danske virksomheder har et rigtig godt udgangspunkt for at hjælpe verden med at nå de 17 verdensmål.

-  Mange interesserer sig for at udvikle bæredygtige løsninger. Det kan vi være stolte af. Vi er et land, der går meget op i at sætte et godt aftryk på miljøet og verden. Der er en bevægelse i verden, der giver enorme markedsmuligheder for de gode løsninger, så jeg vil gerne opfordre jer til at gå ud og tjene nogen penge, sagde Rasmus Jarlov.

Den anbefaling bakker Dansk Industri (DI) fuldstændig op omkring. Chefkonsulent Erik Johnson var på scenen og gjorde tilhørerne opmærksom på DI’s projekt ”Fra filantropi til Forretning”, hvor 21 virksomheder kommer gennem et verdensmålsforløb, så erfaringerne fra de meget forskellige virksomheder kan bredes ud til en større kreds.

- Vi har en meget klar opfordring til virksomheder i alle brancher, og det er, at de bør integrere verdensmålene i deres strategi. Vi kan se af de foreløbige erfaringer fra projektet, at det ikke er et marked, der kommer af sig selv, men jo hurtigere og jo bedre man formår at forstå sin egen rolle i dem, jo nemmere bliver det at få en del af det voksende marked, sagde Erik Johnson.

Arrangementet var stablet på benene af State of GreenGlobal Compact Network Denmark og Dansk Industri.

Læs også: Nu ruller pensionsmilliarderne til FN’s verdensmål

Her kan du læse flere blogs fra projektet ”Fra filantropi til forretning” eller på projektets LinkedIn profil

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere