05.04.2022  |  Klima, miljø og energi

Hvorfor CDP er en vigtig del af dit bæredygtighedsarbejde og hvordan du får succes med din CDP-rapportering

Indhold fra partner Hvad er dette?

En måde at vise dine interessenter kvaliteten af dit bæredygtighedsarbejde er ved at offentliggøre dine initiativer til CDP og kontinuerligt forbedre din score.

CDP hjælper dig med at afklare, om dit bæredygtighedsarbejde er i overensstemmelse med bedste praksis i branchen og indikerer potentielle forbedringsområder for din virksomhed. Alle virksomheder der rapporter til CDP er vurderet ud fra de samme pointkriterier, hvor et A er et tegn på lederskab inden for bæredygtighed.

CDP opdateres årligt og er i overensstemmelse med andre anerkendte rammer, såsom TCFD, SBTi og GHG protokollet, hvilket gør CDP til det naturlige næste skridt i din virksomheds bæredygtighedsrapportering.

Investorer er i stigende grad begyndt at se på virksomhedernes bæredygtighedspræstationer og gør det til et investeringskriterium, da en mere bæredygtig virksomhed er en mere profitskabende virksomhed. En måde at vise dine interessenter kvaliteten af dit bæredygtighedsarbejde er ved at offentliggøre dine initiativer til CDP og kontinuerligt forbedre din score, hvilket viser engagement og klimalederskab. 

Hvordan du får succes med din CDP-rapportering

CEMAsys har i over ti år støttet virksomheder, der bruger CDP-spørgeskemaet til at rapportere vigtige bæredygtighedsoplysninger til deres investorer. Vi sørger for, at de virksomheder, vi arbejder med, frigør deres potentiale ved at maksimere deres score med nøjagtig rapportering og et højt gennemsigtighedsniveau.

Vi har en dokumenteret erfaring med at hjælpe virksomheder med at forbedre deres CDP-scoringer, og sidste år hjalp vi mange af vores kunder med at forbedrede dere score til enten A eller B.

CEMAsys' proces for at hjælpe virksomheder med CDP er følgende:

 1. En CEMAsys-konsulent undersøger jeres tidligere CDP-oplysninger og identificerer områder, der kan forbedres. Du modtager specifikke anbefalinger til at forbedre og lukke hullerne i dit svar. Du får også en oversigt over de forskellige ændringer i spørgeskemaet, nye fokusområder, vejledning om ændringer i forhold til det foregående års CDP-rapportering, og hvordan du kan fastholde eller forbedre din præstation
   
 2. En CEMAsys-konsulent læser din CDP-besvarelse igennem og giver feedback for hvert spørgsmål på både de kvantitative og kvalitative aspekter af dit svar. Dine svar vurderes med henblik på at sikre, at du giver de detaljerede oplysninger, som CDPs rapporteringsvejledning og scoringsmetodologien kræver. Tal og beregninger vil blive krydstjekket for at sikre konsistens. Du kan få feedback og anbefalinger til forbedringer, enten igennem en udkastversion eller et færdigt svar.
   
 3. En CEMAsys-konsulent yder rådgivning igennem hele din proces, fra det blanke papir til et færdigt svar. Dette omfatter støtte til at formulere svarberegninger, kommunikere med interne kilder eller indtaste svarene i besvarelsesportalen (Online Reporting System, ORS). CEMAsys kan yde støtte af høj kvalitet til førstegangssvarere og vejledning til erfarne respondenter. Vores konsulenter kan være enten ledere af hele projektet eller en del af dit team.
   

Den 21. april afholder Cemasys og CDP et webinar med forskellige gæster fra virksomheder der har fået den højeste CDP-score. Emnerne for webinaret er:

 • Hvad kendetegner en virksomhed med A-score?
 • Hvad er fordelene ved at forbedre din score?
 • Biodiversitet

Til webinar

Mere fra Cemasys

Cemasys

www.cemasys.com

We are a specialized sustainability consultancy delivering solutions for the entire Environmental Social Governance (ESG) segment. By combining innovative system solutions and analytical expertise we provide our clients with methods to improve their sustainability strategy. We offer comprehensive services for every step of your company’s sustainability journey; data gathering and management,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere