30.05.2023  |  Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie

Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.

Globale investeringer i grøn energi ser nu ud til at overstige investeringerne i fossile energikilder – faktisk går 1,7 billioner dollars ud af de 2,8 billioner dollars, der forventes at blive investeret i energi i 2023, til vedvarende energikilder.

Det skriver Klimamonitor på baggrund af en pressemeddelelse fra IEA, som har sine tal fra den seneste World Energy Investment rapport.

Her forudser de blandt andet, at solenergi bliver et af de helt store investeringsmuligheder i forhold til fossil energi.

Læs også: Danfoss’ køber stort ind af solenergi i Nordamerika

”For hver dollar investeret i fossil energi går omkring 1,7 dollars til ren energi. For fem år siden har det her forhold en-til-en. Et glimrende eksempel er investering i solenergi, som er sat til at overstige investeringerne i olieproduktion,” siger Faith Birol, IEA’s direktør, ifølge Klimamonitor.

Dog ser IEA også, at produktionen af fossil energi ikke er nedadgående. I 2022 oplevede man eksempelvis en rekordhøj efterspørgsel efter kul og investeringen i energien i år ser ud til at nå et niveau, der er seks gange så højt som det skal være i 2030 ifølge IEA’s analyse: Net Zero Emissions by 2050 Scenario.

Derudover forventer agenturet, at de samlede investeringer i olie og gas vil stige med 7 procent i år sammenlignet med 2022.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere