29.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Ikea, DHL og Unilever vil køre på el

Ikea, DHL og Unilever er blandt de giganter, der i forbindelse med FN’s klimauge meldte ud, at de inden 2030 vil udskifte alle deres køretøjer, så de udelukkende kører på el.

En række af verdens største virksomheder har forpligtet sig til at skifte alle fossildrevne køretøjer ud med elbiler, skriver Berlingske Business.

Læs også: H&M og Ikea vil lave tøj af træ

Det gælder blandt andre Ikea, DHL og Unilever, der skal have klaret det omfattende skifte inden 2030.

Formålet er både, at virksomhederne vil nå egne bæredygtighedsmål, men også at el-skiftet skal få andre – både virksomheder, private og producenter – til at satse mere på den eldrevne transport.

Gratis el ved varehuse
Ikea står foran et omfattende projekt, da møbelfirmaet både selv vil køre på el og samtidig opfordre kunderne til at vælge den grønnere transportmulighed:  

”Dette gælder for vores egen flåde af køretøjer hos varehuse og kontorer, men også de partnere, der håndterer vores hjemleverancer. Derudover vil vi oprette ladestationer i alle varehuse for at opmuntre både medarbejdere og kunder til at skifte til elbiler", siger Pia Heidenmark-Cook, bæredygtighedschef hos Ikea, til det svenske medie DN.se.

Læs også: Ikea går ind i kampen mod madspild

Udfordringer med eldrevne lastbiler betyder dog, at leveringer til Ikeas varehuse ikke er med i forpligtigelsen – en opgave der heller ikke varetages af Ikea Group, men Inter Ikea, der også udvikler og fremstiller Ikeas produkter. Ifølge Pia Heidenmark-Cook arbejder Inter Ikea dog på andre tiltag, der skal sænke CO2-udledeningen i den del af transporten.

Ud over at skifte til elbiler og sørge for gratis strøm til kunderne, vil den svenske møbelgigant også investere i den el-drevne udvikling på et højere plan.

Ny bæredygtighedsstrategi undervejs
"Vi ser også på muligheden for at investere i f.eks. virksomheder, der fremmer overgangen til elbiler, eller indgå i langsigtede partnerskaber for at påvise, at dette er vigtigt", siger Pia Heidenmark-Cook til DN.se. Præcis hvilke investeringer og virksomheder er dog endnu for tidligt at sige.

Investeringen i elbiler er en del af Ikea-koncernens bæredygtighedsstrategi, som vil blive præsenteret i en opdateret version i begyndelsen af næste år.

Læs også: IKEA er gode til mangfoldighed

Ud over Ikea, DHL og Unilever tæller elbils-forpligtigelsen LeasePlan, Baidu, HP, Vattenfall, PG&E og Metro AG. De ni virksomheder samarbejder med EV100, som er skabt i samarbejde med The Climate Group.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere