12.10.2020  |  Klima, miljø og energi

IKEA indgår samarbejde med den danske start-up virksomhed Flow Loop

Den danske start-up Flow-Loop ApS har udviklet en recirkulerende bruser, der reducerer vandforbruget med op til 80%, og som kan installeres uden ombygning af badeværelset. Nu indgår Flow-Loop samarbejde med IKEA.

Siden 2016 har Flow Loop arbejdet på en innovativ recirkulerende bruseløsning. I foråret 2019 deltog Flow Loop på IKEAs Bootcamp, hvor innovative start-ups sammen med IKEA udvikler nye løsninger. Efterfølgende har Flow Loop indgået et strategisk samarbejde med IKEA, der deler Flow Loops vision om at udvikle vandbesparende løsninger. Flow-Loops bruseløsning kan installeres i stort set alle brusebadeværelser på en halv time.

”Vores vision har hele tiden været at udvikle en bruseløsning, hvor man ikke skulle gå på kompromis med den gode bruseoplevelse, men markant reducerer vand- og energiforbruget og dermed CO2 udslippet. I dag har vi en løsning, der reducerer vandforbruget pr. brusebad med 80%, energiforbruget med 70% og dermed CO2 udslippet med ca. 70%”, siger direktør Troels Grene, Flow Loop og fortsætter:
“Det er vigtigt for os at vores løsning bliver tilgængelig for så mange som muligt. Det er den eneste måde at opnå store besparelser på både vand, energi og CO2. Samarbejdet med IKEA er derfor en milepæl”.

Læs også: Ikea tager hjerteblod i brug for at hjælpe klimaet

Vandkvaliteten er i top
At tage et recirkulerende brusebad kræver selvfølgelig at vandkvaliteten er i orden. Dette har været et fokusområde fra starten, og Flow Loop har samarbejdet intensivt med DTU for at sikre, at det recirkulerede vand lever op til bedste kategori af badevand kaldet udmærket badevand. I dag ligger Flow Loops vandkvalitet i den allerbedste del at den bedste kategori, idet vandet bliver sendt gennem to filtre inden det UV-belyses for at uskadeliggøre eventuelle bakterier og vira.  I tillæg hertil sikrer løsningen at det kun er eget badevand, der recirkuleres. Der er ikke vand fra tidligere badende, der genbruges.

Læs også: Ikea lancerer ny app med bæredygtige hverdagsråd

Flow Loop lancerer recirkulerende bruser i 2021
Flow Loop lancerer deres egen recirkulerende bruser kaldet Eco Loop i Danmark i 2021. ”I tillæg til de private hjem oplever vi også stor interesse fra B2B segmenter som hoteller, fitness og sportsfaciliteter samt arbejdspladser, da de har et stort vandforbrug og fokus på bæredygtighed”, afslutter Troels Grene.

- MT

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere