07.05.2013  |  Kommunikation

Ikea, Tryg og Jysk er de mest bæredygtige brand i Danmark

For tredje år i træk er det svenske 'Sustinable Brand Index' blevet afviklet. For første gang har også forbrugere fra Danmark, Norge og Finland været med.

Det svenske 'Sustinable Brand Index' er netop blevet afviklet, og for første gang har danske forbrugere også haft mulighed for at give deres besyv med. Resultatet for Danmark viser, at svenske Ikea fulgt af Tryg og Jysk i følge forbrugerne er de mest bæredygtige brand.

Ikea står stærkt i Danmark
Ingvar Kamprads Ikea har et stærkere bæredygtigheds-brand i Danmark end i Sverige, hvor Ikea 'kun' er placeret blandt de otte mest bæredygtige virksomheder. 24 procent af befolkningen i Danmark vurderer, at Ikea er god til eller meget god til at tage ansvar for omgivelserne, mens 23 procent vurderer, at Ikea tager et socialt ansvar.

FN's Global Compact

Udgangspunktet for Sustainable Brand Index er FN's Global Copact's retningslinjer, som angiver, hvordan virksomheder skal arbejde med miljømæssig ansvarlighed, menneskerettigheder, bedre arbejdsvilkår og antikorruption.

"Bæredygtighed er højt på Ikeas dagsorden, og vi arbejder på hele tiden at blive bedre", siger Jonas Engberg, CSR-ansvarlig for Ikea Danmark.

Scandic bedste hotelkæde
Scandic er for tredje år i træk blevet valgt som den mest bæredygtige hotelkæde af de 9.000 svenske forbrugere, der deltog i Sustainable Brand Index. Totalt inden for samtlige brancher lander Scandic på plads 16 ud af 228.

Fakta om indekset
Sustinable Brand Index blev stiftet i Sverige i 2011 og lanceret i Danmark, Norge og Finland for første gang i 2013. 18.000 forbrugere har givet deres mening til kende om 460 brand i undersøgelsen. Resultatet blev offentliggjort 6. maj. Udgangspunktet for undersøgelsen er FN's Global Copact's retningslinjer, som angiver, hvordan virksomheder skal arbejde med miljømæssig ansvarlighed, menneskerettigheder, bedre arbejdsvilkår og antikorruption.

Læs om metoden bag Sustainable Brand Index her

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere