19.08.2015  |  Strategi & ledelse

Ikke flere norske oliepenge til fire asiatiske virksomheder

Den velvoksne norske oliefond har solgt sine aktier i fire østasiatiske selskaber. Årsagen er deres engagement i den ofte miljøskadelige palmeolieindustri.

Den statslige norske oliefond er en magtfuld størrelse, og hvis den beslutter sig for, at sælge fra af sine mange aktier på baggrund af miljøhensyn, så gør den det, uanset hvor store virksomheder, der måtte være tale om.

Derfor er fire asiatiske selskaber nu ikke længere en del af porteføljen i den enorme oliepengetank. Det drejer sig om den sydkoreanske bilfabrikant Daewoo, holdingselskabet Posco, der ejer store dele af netop Daewoo, og de to malaysiske virksomheder Genting og IJM, det skriver Aarhus Stiftstidende.

Læs også: Norge freder elbilerne for afgifter

Fælles for de fire virksomheder er, at de har aktiviteter inden for palmeolieindustrien, der er berygtet for både forurening og skovrydning i forbindelse med omlægning af tropisk regnskov til plantager.

Beslutningen om at stritte de fire selskaber ud af investeringskataloget kommer i kølvandet på den kursændring for fonden, det norske storting vedtog i juni, da man blev enige om at afvikle alle investeringer i selskaber, der baserer mere end 30 procent af sin omsætning på kulminedrift eller kulafbrænding.

Sammenlagt havde den norske oliefond aktier for omkring 200 mio. dollar i de fire virksomheder, men med fondens samlede værdi på over 6.000 milliarder danske kroner in mente, så må frasalget betegnes som værende i den mindre kategori.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere