Palmeolie

Klima, miljø og energi

Topsoe vil levere udstyr til brasiliansk brændstoffabrik - "et udtryk for dårlig dømmekraft," mener professor

Danske Topsoe skal levere udstyr til en fabrik i Brasilien, der ved hjælp af palmeolie skal producere biobrændstof til flytransport. EU-studie stempler dog palmeolie som mere klimabelastende end fossile brændstoffer, og aftalen møder også kritik fra både miljøorganisationer og eksperter.

Klima, miljø og energi

Regeringen: Danmarks import af soja og palmeolie skal være afskovningsfri

Importen af landbrugsråvarer, såsom soja og palmeolie, har en ødelæggende effekt på verdens skove. Regeringen lancerer med denne handlingsplan en række tiltag, som adresserer den globale afskovning, og har en klar vision: Danmarks import af soja og palmeolie skal være afskovningsfri i 2025.

Klima, miljø og energi

Lancering af Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie

Fælles indsats vil gøre det nemmere for danskerne at undgå at bidrage til fældning af regnskov, når de køber ind. Ny dansk alliance med 29 danske virksomheder, organisationer og myndigheder går sammen til kamp mod afskovning fra palmeolie.

Indhold fra partner

Supply chain

Unilever fortæller om hele deres palmeolie supply chain

Dagligvaregiganten Unilever vil som den første større virksomhed afsløre, hvordan deres palmeolie bliver produceret. Det skal skubbe til udviklingen af en bæredygtig palmeolieindustri.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere