Start weekenden tidligt med CSR-cocktails og Future Food Trends

Gratis CSR-cocktails står klar på Axelborg i København fredag den 10. november til alle, der har lyst til at diskutere og blive klogere på, hvordan fødevaresektoren kan sikre sig ansvarlig import af fødevarer, der indeholder oksekød, palmeolie og soja.

27.10.2017

Sponseret

NEPcon

Det er NEPCon (Nature, Economy and People Connected), der sætter fokus på emnet ”Future Food Trends” i anledning af det treårige DANIDA-projekt ”Responsible Sourcing of Soy, Cattle and Palm Oil.” Projektet har udviklet ny detaljeret viden og know-how, der kan hjælpe danske virksomheder med at sikre sig ansvarlig import af oksekød, soja og palmeolie fra lande med sårbar natur og lokalsamfund som Argentina, Brasilien, Paraguay, Kina, Malaysia og Indonesien. 

Svært for virksomheder at komme problemet til livs

Der er store problemer forbundet med produktion af oksekød, soja og palmeolie. Kvægproduktion i tropiske lande er alene ansvarlig for tab af 2.710.000 ha tropisk regnskov om året (1), svarende til over halvdelen af Danmarks areal hver eneste år.

Der er behov for at gøre tingene anderledes. Problemet er, at det ofte er meget komplekst for virksomhederne at spore en råvare hele vejen ned til produktionslandet og den gård, den stammer fra. Derudover er det svært at sætte sig ind i, hvad der egentlig foregår hos leverandørerne i andre lande og få dem til at ændre praksis.

Omfattende datasæt testet med virksomheder

På en ny online platform, NEPCon Sourcing Hub, ligger ny viden og værktøjer klar til at gøre tingene nemmere for virksomheder, der ønske at minimere risici for negativ effekt på natur og mennesker i lande, der producerer palmeolie, soja og oksekød. Det hele er gratis og frit tilgængeligt for alle. 

Som en del af projektet har virksomheder DuPont, CARMO Food og Orkla Foods været med til at teste viden og værktøjer i deres leverandørkæder.

“Vi kom med i projektet omkring bæredygtigt oksekød fra Brasilien og Argentina sidste år, og det har fra starten været et meget lærerigt samarbejde. Ved hjælp af NEPCons store ekspertise har vi bl.a. fået fastlagt indkøbspolitikker indenfor vores CSR-strategi. Dette betyder konkret, at vi nu har definerede krav til vores sydamerikanske leverandører, så vi er sikre på at få leveret oksekød, som ikke kommer fra regnskovstruede områder,” fortæller Jeppe Jakobsen, indkøbsdirektør hos CARMO Food.

Tidlig weekend med CSR cocktails og netværk på Axelborg i København

NEPCon inviterer alle NGO’er, organisationer, konsulenter,  forskere, studerende, CSR-folk og andre med interesse i emnet til at komme forbi Axelborg fredag den 10. november 14.00-16.00 til uformel sparring og diskussion om ansvarlig sourcing. Holdet bag projektet vil gerne dele alt den viden, der er produceret og den erfaring, de har haft med at implementere viden og værktøjer hos virksomhederne undervejs. Eventet er gratis og åbent for alle interesserede. Se programmet her og tilmeld dig her.

Flere events fra projektet målrettet industrien:

Future Food Trends: Ansvarlig palmeolie d. 7 november til SDG-konference i København

Future Food Trends: Ansvarligt oksekød d. 8 november hos Agro Food Park i Aarhus

Future Food Trends: Ansvarlig soja d. 10. november på Axelborg i København  

(1) Se billede to i galleriet: Antal virksomheder med og uden forpligtelser ved forskellige skovrelaterede commodities fra ForestTrends globale undersøgelse i 2017: http://forest-trends.org/releases/p/supply_change_2017. Kilde: Stephen Donofrio, Philip Rothrock, and Jonathan Leonard, Supply Change: Tracking Corporate Commitments to Deforestation-free Supply Chains, 2017 (Washington, DC: Forest Trends, 2017).

11.03.2019NEPcon

Sponseret

Flishugst med naturhensyn

04.10.2018NEPcon

Sponseret

Two leading providers of sustainability certification services, NEPcon and RA-Cert, join forces

29.06.2018NEPcon

Sponseret

NYE CONTROLLED WOOD RISIKOVURDERINGER FOR TJEKKIET, FRANKRIG, MALAYSIA, POLEN, SVERIGE OG TYRKIET

22.01.2018NEPcon

Sponseret

COMING SOON: FSC CERTIFICATION FOR ECOSYSTEM SERVICES

27.10.2017NEPcon

Sponseret

Start weekenden tidligt med CSR-cocktails og Future Food Trends