29.06.2018  |  Kommunikation

NYE CONTROLLED WOOD RISIKOVURDERINGER FOR TJEKKIET, FRANKRIG, MALAYSIA, POLEN, SVERIGE OG TYRKIET

Indhold fra partner Hvad er dette?

Virksomheder, der køber controlled wood fra ovenstående lande nu kan gøre brug af disse risikovurderinger, som blev godkendt af FSC den 8. maj 2018

Disse følger risikovurderinger, der blev godkendt for Østrig, Georgien, Tyskland, Guatemala, Italien, Sydafrika og Schweiz den 3. april 2018..

FSC-risikovurderinger bestemmer risikoen for at købe uacceptabelt materiale i henhold til de fem controlled wood-kategorier. Organisationer skal bruge vurderingerne til sourcing af controlled wood i henhold til standard FSC-STD-40-005 Requirements for Sourcing FSC Controlled Wood

I henhold til krav 3.2 i standarden skal organisationer tilpasse deres due diligence-systemer til at anvende risikovurderingen inden seks måneder efter godkendelsesdatoen, dvs. senest den 7. november 2018, medmindre en forlængelse er berettiget og godkendt af certificeringsorganet.

Risikovurderingen for Frankrig konkluderer lav risiko for alle risikovurderingsindikatorer. Hvis du køber controlled wood fra Frankrig:

  • Du skal sikre, at der ikke er risiko for blanding med ikke-kvalificerende materialer, f.eks. der kommer fra lande med høj risiko, i dine forsyningskæder.
  • Men ellers behøver du ikke at gennemføre yderligere foranstaltninger for at sikre, at materialet er acceptabelt i henhold til FSCs krav og at bruge det som controlled wood.

Risikovurderingen for Tjekkiet, Malaysia, Polen, Sverige og Tyrkiet konkluderer hver især en specificeret risiko for mindst en risikovurderingsindikator for mindst en del af landet. Hvis du har til hensigt at få controlled wood fra disse lande, skal du gennemføre kontrolforanstaltninger for at mindske alle identificerede risici:

  • Du skal identificere materialets oprindelse, der kommer til et detaljeret niveau, f.eks. skovforvaltningsenheden og samarbejde med dine leverandører om at gennemføre kontrolforanstaltninger for at undgå eller kontrollere risiko og verificere deres effektivitet
  • Du skal også sørge for, at der ikke er risiko for blanding med ikke-kvalificerende materialer, f.eks. der kommer fra skov i det land, hvor risiko ikke er blevet mindsket, i dine forsyningskæder.

Du kan downloade disse og alle andre godkendte risikovurderinger fra FSC Document Centre. FSC giver også en evalueringsplan, der indeholder oplysninger om udviklingen i risikovurderinger, der stadig er under udvikling.

Tags: NEPcon

Mere fra NEPcon

NEPcon

http://www.nepcon.org/da

NEPCon er en international non-profit organisation, der arbejder for en verden, hvor menneskers valg sikrer en bæredygtig fremtid ved at udvikle engagement og kapacitet til at mainstreame bæredygtighed.Vi har 20 års erfaring med træindustrien og skovbevarende projekter i hele verden. Vi er en vidensorganisation, der udover at udstede træcertificeringer som FSC, PEFC, SBP mm., udvikler højt special…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere