22.02.2018  |  Supply chain

Unilever fortæller om hele deres palmeolie supply chain

Dagligvaregiganten Unilever vil som den første større virksomhed afsløre, hvordan deres palmeolie bliver produceret. Det skal skubbe til udviklingen af en bæredygtig palmeolieindustri.

Palmeolie er i dag en milliard-industri, som bruges i omkring 50 pct. af alle dagligvarer – fra snacks til sæber og biobrændstoffer.

Denne uge vil Unilever blive den første dagligvarevirksomhed til at offentliggøre de leverandører og fabrikker, som producerer den palmeolie, virksomheden benytter, både direkte og indirekte.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det markerer en vigtig milepæl i vores fortsatte arbejde for en mere bæredygtig palmeolieindustri,” skriver Unilever. 

Læs også: Unilever vil bruge blockchain til at sikre bæredygtig supply chain 

At dele detaljer om palmeoliens tilbliven, er ifølge Unilever et stort skridt mod en bedre gennemsigtighed i industrien.

”Vi er stærkt overbevist om, at åbenhed og gennemsigtighed er nøglen til at opnå en fuldt sporbar forsyningskæde,” skriver Unilever.

Et mål, som virksomheden satte tilbage i 2013, hvor det først lancerede dets Sustainable Palm Oil Sourcing Policy.

Gennemsigtighed skubber til udviklingen
Synliggørelsen giver ikke alene bedre indsigt i, hvor palmeolien kommer fra, det giver også mulighed for proaktivt at identificere problemer og adressere dem hurtigt og effektivt, påpeger Unilever.

Som følge af, at disse data er tilgængelige, er målet, at det skal blive lettere for andre at afsløre udfordringer og få indsigt i industrien. På den måde et det ifølge Unilever muligt at løse problemerne sammen med leverandører, ngo-partnere, regeringer og andre interesserede.

Læs også: AI kan styrke bæredygtighed i supply chain 

”Mange mennesker tror, at hvis du outsourcer din værdikæde, kan du outsource dine ansvarsområder. Det tror jeg ikke,” sagde adm. direktør Paul Polman i et panel ved årets World Economic Forum i Davos.

Paul Polman påpeger, at vi må være på forkant med forandringen. Derfor arbejder Unilever målrettet med gennemsigtighed i kampen om en mere bæredygtig palmeolieindustri.

Kompleks supply chain
Forsyningskæden på palmeolie er lang og kompleks. Palmeolien når forbi mange hænder, inden den når Unilevers fabrikker. Frugten dyrkes på plantager, hvor landmænd sælger deres produkter til mellemmænd og aktører. De leverer det videre til en mølle, hvor frugten behandles. Dernæst bliver det transporteret til raffinaderier og videre til behandling. Først efter dette stop når det til Unilevers direkte forsyningskæde.

Gennemsigtighed og sporbarhed er vigtigt for effektivt at kunne løse de systematiske problemer i forbindelse med, hvordan palmeolie dyrkes og produceres – såsom krænkelse og menneskerettigheder, påpeger Unilever.

Læs også: De ansvarliges supply chains' statusrapport er på gaden 

"Vi har længe forpligtet os til at tage førertrøjen på, når det handler om at opnå gennemsigtighed, og den bedste måde at demonstrere dette på er at åbne vores egen forsyningskæde,” siger Marc Engel, Unilevers chief supply chain officer.

Det har krævet udholdenhed at komme dertil, hvor Unilever er nu, både fordi åbenhed involverer kommercielt følsomme oplysninger, og fordi palmeolie-forsyningskæden er kompleks, påpeger han.

”Vi er meget stolte af at være det første dagligvarevirksomhed til at tage dette skridt. Unilever mener, at der er behov for fuldstændig gennemsigtighed for at opnå radikal forandring. Vi ønsker, at dette skridt skal være starten på en ny erhvervslivs-bevægelse", siger Marc Engel.

-JJK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere