25.07.2012  |  Supply chain

Indenrigsministeriet undersøger sag om Fairtrade-kommuner

Økonomi- og Indenrigsministeren vil undersøge nærmere, om ”Fairtrade-kommuner” er ulovlige

Økonomi- og Indenrigsministeriet går nu ind i sagen om, hvorvidt danske kommuner har ret til at være ”Fairtrade-kommuner” eller ej.

Den melding kommer efter, at Statsforvaltningen for Midtjylland i sidste uge fastslog, at Århus’ status som ”Fairtrade-Kommune” er ulovlig.

Læs også: Fairtrade-byer er ulovlige

Har bedt om udtalelse
”Økonomi- og Indenrigsministeriet har bedt statsforvaltningen om en udtalelse med henblik på at ministeriet kan vurdere, om ministeriet vil tage sagen op,” skriver Morten Østergaard, der i øjeblikket er fungerende økonomi- og indenrigsminister for Margrethe Vestager i et svar til Enhedslistens Per Clausen, der har rejst sagen.

Kan ramme København
Statsforvaltningen fører tilsyn med, at kommunerne overholder den lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder – og vurderingen fra Statsforvaltningen for Midtjylland er i første omgang kun gældende for Aarhus Kommune. Den ventes dog også at kunne ramme landets andre Fair Trade-kommuner: København, Frederiksberg, Haderslev, Horsens og Bornholm.

Som ”Fairtrade-kommune” forpligter kommunerne sig blandt andet til at al den kaffe og the, der serveres på rådhuset, skal være Fairtrade-mærket. Samtidig skal kommunerne arbejde for at fremme kendskabet til Fairtrade-mærkede produkter.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere