Fairtrade

Klima, miljø og energi

Lidl går all-in på Fairtrade-mærket bomuld til kædens butiksuniformer

Som den første dagligvarekæde i Danmark sikrer Lidl, at alle butiksuniformer er syet i økologisk Fairtrade-bomuld. Et initiativ, som bidrager til en mindre klimabelastning og bedre arbejdsvilkår for bomuldsbønderne.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny klimaguide skal gøre bønder mere modstandsdygtige over for klimaforandringer

I anledning af World Environment Day den 5. juni udgiver Fairtrade en ny klimaguide. Guiden er baseret på 8.500 bønders erfaringer de seneste tre år. Målet er at ruste flere bønder til effektivt at tilpasse sig og afbøde konsekvenserne af klimaændringer.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Svenskerne er foran danskerne, når det kommer til køb af bæredygtigt producerede blomster

På Valentinsdag er blomster ofte lig med en kærlighedserklæring. Og mens danskerne har ændret mange indkøbsvaner under coronakrisen - til både mere økologi og kvalitet, går blomstermarkedet stadig fri. I Sverige er historien en anden.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Opråb: Børnearbejde vokser under økonomisk nedgang

COVID-19-krisen er en katastrofe for millioner af børn. På verdensdagen mod børnearbejde den 12. maj sætter Fairtrade fokus på de farer, der truer børns velbefindende i en hverdag, hvor normale procedurer er sat ud af spil.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Dansk rekordvækst i salg af Fairtrade-vanilje

På den positive og smagfulde side er vanilje et krydderi, der forsøder ikke mindst julen. Men det eksotiske krydderi har mange skyggesider – børnearbejde, notorisk ustabile priser, korruption og tyveri. Derfor glæder det Fairtrade, at danskerne i 2021 købte Fairtrade-vanilje som aldrig før.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Kakaopriser falder 25 % i Elfenbenskysten

Faldet i prisen på kakao i Elfenbenskysten er med til at underminere vejen til en højere indkomst for vestafrikanske kakaobønder, mener Fairtrade. EU-regulering af kakaoindustrien kan være et vigtigt skridt på vejen til at opnå leveløn for kakaobønderne.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Økologiske bananer skaber omsætningsrekord hos Fairtrade

2019 blev et rekordår for mærkningsordningen Fairtrade i Danmark. Fairtrade vækstede hele 12 procent, og det skyldes blandt andet det øgede fokus fra politikere, dagligvarebutikker og hos forbrugerne på at købe bananer uden farlige sprøjtegifte.

Indhold fra partner

Supply chain

Fairtrade frigiver direkte økonomisk hjælp til bønder

Hent takeaway, køb dansk grønt og støt de lokale. Det er lige nu populært at bakke op om danske producenter og lokale erhvervsdrivende. Men fokus på nærhed bør ikke ske på bekostning af kvalitetsvarer fra andre verdensdele.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere