05.10.2009  |  Supply chain

Industri opfordrer til grønt fragt-partnerskab i Europa

Seks europæiske logistik- og transportorganisationer opfordrer nu til, at man opretter et godstransport-partnerskab i Europa.

Et europæisk godstransport-partnerskab skal ændre vilkårene for godstransportbranchen, hvis det står til de seks organisationer, som nu foreslår et frivilligt og bæredygtigt partnerskab, skriver supplychainstandard.com. De seks organisationer er ECR Europe, the European Logistics Association, the European Shippers’ Council, the International Road Transport Union and Eurocommerce og the European Intermodal Association.
I en erklæring fra de seks organisationer, skriver de: "Vi anser frivillige offentlig-private bæredygtige transport-partnerskaber som en værdifuld politisk mulighed og som et omkostningseffektivt alternativ til lovgivning."
Centrale elementer i partnerskabet bør ifølge organisationerne være et struktureret forhold mellem regering og flere private sektorer til at løse de miljøproblemer, der følger med godstransport. Partnerskabet skal desuden fremme adgangen til og fordelene ved ny teknologi, samt forbedre brændstoføkonomien og minimere udslip af drivhusgasser og luftforurening. Partnerskabet skal desuden skabe incitamenter, der hjælper virksomhederne til at gennemføre deres arbejde bedst muligt i praksis og samtidig opfordrer til at investere i ny teknologi.
"En europæisk strategi vil bidrage væsentligt til at realisere stordriftsfordele, skabe en mere accepteret holdning til transportbranchen og speditører, og vil føre til større fordele end de forskellige nuværende nationale initiativer,” siger de seks organisationer bag det nye initiativ.
-JR

Tags: Industri

Mere fra Justine

Justine Aagaard Rodian

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere