02.04.2014  |  Klima, miljø og energi

Industrigiganter lancerer nyt koncept for energirenovering

Fire store danske industrivirksomheder har indgået et samarbejde og taget initiativet til et nyt fælles koncept for energirenovering af parcelhuse.

Rockwool, Velux, Danfoss og Grundfos præsenterede i dag deres fælles satsning, Better Home, som er en ny organisation, der skal udvikle et koncept for, hvordan parcelhuse kan renoveres og moderniseres med henblik på at spare på energiforbruget. Det skriver borsen.dk

Better Home er opstået som modsvar på politikernes passive ageren på området og i erkendelsen af, at markedet for energirenovering skal skabes i fællesskab.

Læs også: Stort investeringspotentiale for energirenovering

"Vi har erkendt, at vi ikke enkeltvis har været i stand til at sælge vores egne løsninger til energieffektiviseringer. Derfor prøver vi nu at gå sammen i et team for at få gang i de renoveringer, som alle ved, er nødvendige, men som er blevet ved snakken. Nu påtager vi os selv ansvaret for at få markedet til at virke, ikke for at redde verden, men fordi vi driver forretning, og fordi potentialet er enormt," siger Michael K. Rasmussen, marketingdirektør hos Velux, til borsen.dk

Rådgivning og finansiering 
Initiativet til Better Home kommer blandt andet som følge af to barrierer, som de fire virksomheder har identificeret.

Glenn Engholm Kristiansen, Direktør for Danfoss Heating Solutions, forklarer til borsen.dk, at boligejerne mangler et sted, hvor de kan få en sammenhængende rådgivning om, hvad der betaler sig i deres tilfælde, og rådgivning omkring finansieringen af energirenoveringen.

Læs også: Rockwool leverer mest ambitiøse energirenovering

Better Home skal derfor at tilbyde boligejerne sammenhængende rådgivning om isolering, vinduer, pumper og armaturer og sælge det i færdige produktpakker af forskellige størrelser og til forskellige priser. Pakkerne skal sælges gennem håndværkere, der er udvalgt af Better Home.

Initiativtagerne til Better Home peger også på, at er der stort behov for at sætte gang i den danske byggebranche.

Politisk opbakning
Klima-, energi- og bygningsminister, Rasmus Helveg Petersen, er selv er i gang med at udvikle et koncept for rådgivning om energirenovering til boligejere, men er glad for det nye initiativ for energirenovering, som er taget af de private virksomheder.

Læs også: Virksomheder efterlyser mere ambitiøse 2030-mål fra EU

"Virksomhederne rammer rigtigt. De prøver at levere det, vi alle har brug for på let og overskuelig måde. Hvis de kan tilgodese hensynet til forbrugerne, til virksomhederne og til miljøet på én gang, synes jeg det er godt," siger Rasmus Helveg Petersen til borsen.dk.

Ambitionen for Better Home er, at det med tiden skal omfatte større bygninger, som hoteller og virksomheder, og muligvis lanceres internationalt.

-TK
 

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere