26.04.2019  |  Samfund

Ingrediensindustrien som fødevarebranchens innovative hjælper

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den danske ingrediensbranche er frontløber inden for forskning og generering af ny viden, hvilket i praksis kan omsættes til mere bæredygtige fødevareprodukter på det globale marked.

Ingrediensbranchen er en dansk styrkeposition, som udvikler ingredienser i høj kvalitet og med global ansvarlighed for øje. Ingredienserne hjælper den globale fødevareindustri med at fremstille innovative produkter, der vækker den globale forbrugers interesse.

Ingredienser spiller generelt en stor rolle for fødevarebranchen, da de kan være med til at øge fødevaregrundlaget på mange forskellige måder. Eksempelvis kan ingredienser anvendes til nye fødevareressourcer eller gøre forarbejdede fødevarer tilgængelige for en bredere forbrugergruppe, ved for eksempel at anvende proteiner og stivelse. Endelig kan ingredienser også være nøglen til, at fødevarer kan tåle de udfordringer, der er forbundet med transport og lagring under mindre optimale forhold, som varme klimaer eller store afstande.

Ingrediensvirksomhederne arbejder også målrettet med at forske og generere ny viden, som kan bidrage til mere ressourceeffektive samt bæredygtige produkter. Ingrediensvirksomhederne er således en væsentlig bidragsyder til arbejdet med at nå mange af FN's verdensmål for 2030.

Branchen spiller per definition en central rolle i fremme af bæredygtighed, da der er en lang tradition for at udnytte restprodukter fra fødevareproduktionen og finde nye samt innovative anvendelsesmuligheder for dem. Ingredienser kan også være med til at forlænge fødevarers holdbarhed, hvilket dermed kan reducere madspild.

Den danske ingrediensbranche både kan og vil levere løsninger til morgendagens forbrugere. Det er dog afgørende, at industrien også fremadrettet har gode rammevilkår og adgang til talenter. Med gode forhold kan ingrediensbranchen fortsat være i front og bidrage positivt til FN's verdensmål samt få del i det store uudnyttede forretningspotentiale, der ligger i at indfri verdensmålene.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: fremtidens fødevarer

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere