I fokus: fremtidens fødevarer

Hvordan verden håndterer fødevarer er afgørende. 10 milliarder mennesker skal i 2050 have noget at spise – hvad skal det være, og hvordan kan det produceres bæredygtigt? 

Klima, miljø og energi

Wefood efterlyser flere leverandører

En tredjedel af de fødevarer, der bliver produceret i verden i dag, ender i skraldespanden. Det er mad nok til at brødføde tre milliarder mennesker.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny økologisk risblanding bekæmper madspild og støtter bønder i Cambodja

Folkekirkens Nødhjælp, Salling Group og Nordic Food Partners A/S har i samarbejde lanceret en ny knækrisblanding i anledning af FN’s Internationale Madspildsdag.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Forskere vil skabe helt ny klimavenlig plantebaseret fødevarekategori

Et nyt forskningsprojekt, PROFERMENT har fået 56 millioner kr. fra Novo Nordisk Fonden til at hjælpe en helt ny bæredygtig, plantebaseret fødevarekategori på vej.

Klima, miljø og energi

Sustainable utilisation of CO2 from farm to drinks

Nature Energy and Strandmøllen have partnered to utilize leftover CO2 from the world’s largest biogas plant in Denmark in beer and soda production.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danish Dairy Technology Boosts Healthy Food Production in Ethiopia

In a three-year project by the GAIN Nordic Partnership with Arla Food Ingredients as a leading partner, Denmark’s know-how on dairy production is now benefiting farmers in the developing part of the world. A whey-vitamin mix is added to the local milk resulting in an affordable healthy yoghurt, which benefits children’s development and stimulate the economy.

Indhold fra partner

Samfund

Ingrediensindustrien som fødevarebranchens innovative hjælper

Den danske ingrediensbranche er frontløber inden for forskning og generering af ny viden, hvilket i praksis kan omsættes til mere bæredygtige fødevareprodukter på det globale marked.

Indhold fra partner

Samfund

En skitse af fremtidens fødevarebranche

Gigantiske udfordringer skal besvares med svimlende mængder af innovation og et helt nyt og mere mangfoldigt udbud af fødevarer.

Fødevarebranchen gør bæredygtig forretning

Indhold fra partner

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

”Når medarbejderne er vant til at sortere affaldet derhjemme virker det demotiverende, at alt affald i kantinen bare ender i den samme spand. Det er uhensigtsmæssigt, når de gode sorteringsvaner ikke udnyttes på arbejdspladsen, hvor der er stort potentiale i nedbringe madspildet og udnytte ressourcerne bedre”, siger Maria-Louise Dalby Buhl fra Daka ReFood.

Indhold fra partner

Samfund

Måske er mejerier slet ikke i ko-branchen

Teknologi gør helt nye metoder til fødevareproduktion mulige, og menneskeheden har brug for at gribe de muligheder. Det bliver en helt ny tidsalder.

Combining great beer with food waste reduction

Guests visiting the Danish sushi restaurant Sticks’n’Sushi can now enjoy a great beer on the side with good conscience, as the served beer, due to a new partnership, is now based on surplus rice that normally would we wasted.

Indhold fra partner

Samfund

Ny yoghurt skal booste bæredygtig udvikling i Etiopien

Nyt, stærkt partnerskab skal fremme lokal produktion og hjælpe udsatte børn og kvinder i kampen mod underernæring i Etiopien.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lokal produktion af proteinkiks skal bidrage til den langsigtede fødevaresikkerhed i Etiopien

En proteinkiks produceret i Etiopien baseret på lokale afgrøder spiller hovedrollen i et aktuelt partnerskab mellem Folkekirkens Nødhjælp, Novozymes, Arla og den danske regering.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Enzymes Pave the Way for Better Baking and Reducing Food Waste

The Danish food cluster has a leading position when it comes to high-tech food solutions. The Danish ingredient company, Novozymes, offers a wide range of enzymes that can help your baking business.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Octopuses can become an important food resource in the global world

With a growing world population and climate challenges, many people ask themselves where tomorrow’s sustainable food will come from. A professor from University of Copenhagen and a Danish chef may have part of the solution: The number of octopuses in the oceans increases – let’s learn how to cook them, so more people want to eat them!

Indhold fra partner

Medarbejder

Kaffe giver kvinder øget selvstændighed og økonomisk frihed i Kenya

I Kenya bidrager en række initiativer, igangsat af Peter Larsen Kaffe, til at sikre danskernes fremtidige morgenkaffe ved at gøre det attraktivt for kvinder at gå ind i en ellers mandsdomineret branche – kaffebranchen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ind med verdensmål – ud med madspild

Flere og flere hoteller og restauranter bruger FN’s verdensmål som pejlemærker for en bæredygtig udvikling. Verdensmål nummer 12 ”Bæredygtigt forbrug og produktion” adresserer madspild direkte og lægger op til, at det globale madspild og fødevaretab gennem værdikæden bliver halveret inden 2030.

Indhold fra partner

Danish Bacterial Culture to Reduce Food Waste

Around the world, food waste is a challenge. The United Nations estimates that one third of global food production is wasted.Bacterial cultures from Danish ingredient company, Chr. Hansen, expand the life of products and decrease food waste.

Indhold fra partner

Turning Surplus Mussels Into Sustainable Feed

Due to the implementation of new EU legislation, organic farmers must from 2019 use 100% organic feed in the production of organic livestock. Danish research has found a new innovative way to turn surplus mussels into sustainable, organic feed.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Fremtiden for kød er bæredygtig

Danish Crown har valgt at gå klimavejen for at sørge for en fremtid for kød. Det handler om en ny vej fremad for landbruget, faren for disruption – og lidt om dårlige tider.

Denmark gets the world’s first starfish plant

The company Danish Marine Protein converts starfish into organic protein, and the new plant is the first full-scale facility of its kind in Denmark – and the world.

Indhold fra partner

Supply chain

To danske vaniljeaktører går alternative veje mod børnearbejde, dyb gæld og tyveri

De seneste år er prisen på vanilje mangedoblet. Men det er langt fra kun forbrugerne, der betaler prisen for den lækre smag af vaniljeis. I 2016 afslørede Danwatch kritisable forhold i vaniljeindustrien. To vaniljeaktører har taget kampen op.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere