Innovative løsninger i øjenhøjde fremmer det bæredygtige byggeri

Det handler om respekt for naturens ressourcer, om byggerier der skal holde i mange år, om kvalitet i yderste led og om genbrug og genanvendelse af materialer. Med et skarpt fokus på bæredygtige løsninger, forsyner Lindab byggebranchen med komponenter til ventilation, tag, facader, tagrender og porte.

31.10.2018

Sponseret

Lindab

For Lindab er kunden i centrum, og det sker ved, at levere ydelser der skaber kundernes succes, men også om orden og klarhed i samarbejdet og ikke mindst om en jordnær dialog i øjenhøjde med verdenssituationen. Lindab er samtidig fleksibilitet i alle led, og mindsettet for kundesamarbejdet er, at de altid er parat til og indstillet på at levere produktionsydelser efter behov og uanset ordrens størrelse.

- Vi er kendt og respekteret  for  vores tillidsbaserede kunderelationer, og vores evne til at designe netop de løsninger, der skaber succes for vores kunder. Samtidig har vi gennem vores historie og vores konstante fokus på innovative løsninger udviklet en praksis, der i dag er udmøntet i et produktsortiment, der er nemt at håndtere. Denne filosofi kalder vi Good Thinking. Det gælder diverse kliksystemer til samling af forskellige komponenter, men bestemt også fleksibilitet i forbindelse med fx installering af ventilationssystemer, hvor der ofte er behov for at kunne bukke, svejse og bøje komponenterne for at få byggeriet endeligt på plads, fortæller marketingchef Heino Juhl fra Lindab.

Batter på klimakontoen
Helt aktuelt har Lindab netop fået den højeste klassificering fra det europæiske certificeringsinstitut EUROVENT, som sikrer at produkterne lever op til specifikke standarder for styrke og tæthed i hele produktionsprocessen. Og netop en høj karakter på tætheden i ventilationssystemerne spiller afgørende  ind  på  energiforbruget  og dermed energioptimeringen i de udluftnings- og indeklimasystemer moderne byggerier i dag er udstyret med. Jo tættere systemerne er, jo mindre energi bruges der til at holde dem i gang, og dermed reduceres udledningen af CO2 til atmosfæren betragteligt. Et andet stærkt projekt i Lindabs innovationsarbejde, med at frembringe bæredygtige løsninger til gavn for klimaet og miljøet, er det aktuelle arbejde med at afsøge nye produktmuligheder til overfladebehandling af forskellige metaller. Coating eller overfladebehandling af metaller er nemlig helt afgørende for deres levetid og styrke, og derfor er det vigtigt, at de inden montering udsættes for en livsforlængende behandling. Helt centralt i den proces står lige nu en biobaseret løsning med rapsolie, som det foretrukne produkt. 

Porte bidrager til cirkulær økonomi
Hos Lindab er man hele tiden på jagt efter bæredygtige og miljørigtige løsninger, der kan bringe ressourceforbruget ned og dermed lette trykket på klimakontoen.

- Med hensyn til overfladebehandling af forskellige produktemner er det vigtigt, at vi orienterer os mod de muligheder, der gør, at vi rent faktisk kan bidrage hundrede procent til det bæredygtige byggeri. Det samme gælder de porte, vi har udviklet. Der er tale om porte i stål, og porte der er 98 procent genanvendelige. Ikke alene er portene bæredygtige, de er også i en kvalitet, der skyer vand, og ved eventuel brand er røgen ufarlig. Det skyldes især isoleringskernen, der består af ekstruderet polystyren, som også udmærker sig ved, at det bidrager til at  reducere udledningen af CO2 med 50 procent i selve produktionen i sammenligning med tilsvarende porte. Det er virkelig en udvikling, der batter på klimakontoen, og et faktum der gør, at vi hele tiden kommer tættere og tættere på det bæredygtige byggeri, forklarer Heino Juhl.

Tillid til produkterne
Netop brugen af stål til diverse komponenter er blevet særligt hot i byggebranchen. Det skyldes især, at man har erfaret, at eksempelvis zinktagrender udgør en miljørisiko, fordi zinken bliver udvasket med regnvandet. Derfor er stål lige nu oftere anvendt, når det handler om bygningskomponenter.

- Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i byggebranchen, da både kunder og lovgivningen stiller en række krav til de  byggekomponenter, der indgår i et givent byggeri, der skal efterleve  bæredygtighedskriterierne, som de er formuleret i den internationale DGNB-standard for bæredygtigt byggeri. En certificering der bl.a. sætter krav og standarder for byggeriets livscyklusanalyse og levetidsomkostninger. Derfor er vi naturligvis også klar med de miljørigtige ståltagrender, ligesom som vi efterlever kravene i DGNB-standarden. Det betyder, at arkitekter, ingeniører og bygherrer kan have tillid til at vores produkter til enhver tid, efterlever gældendende lovgivning, og derfor slipper for en række krydstjek om produkternes kvalitet og lødighed. Vi står nemlig til enhver tid på mål for vores løsninger, vores kvalitet og den stræben der ligger i vores DNA, om hele tiden at være på forkant med udviklingen, og levere den bæredygtighed og teknologi, som både klimaet og vores kunder kan forvente af en ansvarlig virksomhed. Det er også Good Thinking, siger Heino Juhl.

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: bæredygtigt byggeri

08.07.2022Lindab

Sponseret

Lindab Danmark fortsætter bæredygtighedsfokus efter stærkt 2021

13.02.2022Lindab

Sponseret

Lindab på grøn kurs med gas i tanken

29.11.2021Lindab

Sponseret

Lindab samarbejder med SSAB om fossilfrit stål

22.03.2021Lindab

Sponseret

Kåret til landets bedste arbejdsplads efter et usædvanligt år

13.03.2021Lindab

Sponseret

Nem styring af behovsstyret ventilationssystem med Lindab Operate

13.03.2021Lindab

Sponseret

Lindab er nu officiel GreenCoat® partner