I fokus: bæredygtigt byggeri

Klima, miljø og energi

ECO CABLE - nyt miljøinitiativ fra Prysmian Group

Til vurdering, dokumentation og lancering af vores mest bæredygtige kabler

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Green Building Council Denmark bliver til Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Eksplosiv vækst i medlemmer og den dagsorden, de varetager, får Danmarks nok største bygge-NGO til at skifte til mere retvisnde navn.

Klima, miljø og energi

Case: Guld til PensionDanmark-byggerier i Skejby

Zleep Hotels og Alfa Company House Skejby i det nordlige Aarhus får DGNB Guld for bæredygtighed. Byggerierne bliver derfor eksempler på investoren PensionDanmarks strategiske fokus på bæredygtighed til fordel for både klima og den enkelte bruger.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Når strategi og drømme om bæredygtig udvikling omsættes til handling

I en tid hvor alle virksomheder arbejder med grøn omstilling, drømmer de fleste om, at deres arbejde bidrager til en mærkbar forandring i verden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Individual EPDs per Mouse Click

New function in SchüCal calculation software simplifies sustainable construction

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Boligbyggeriet Arenahaven i Ørestaden DGNB-certificeres

ATP Ejendommes boligudviklingsprojekt, Arenahaven, der i løbet af de kommende år vil stå færdig i Ørestaden, rummer bæredygtige kvaliteter, der ligger markant over kravene i det danske bygningsreglement, og som skal føre til en DGNB-certificering, når boligerne står færdige i 2020.

Indhold fra partner

Samfund

”Vi renoverer for lidt og for langsomt”

Renoveringen af den eksisterende bygningsmasse i Danmark går for langsomt. Derfor vil samfundspartnerskabet Rebus gøre processerne nemmere for alle parter, til glæde for samfund, miljø og mennesker.

Klima, miljø og energi

Ombygning af Ørkenfortet DGNB-certificeres

Det tidligere Nordea-domicil – også kendt som Ørkenfortet i folkemunde – vil i de kommende år blive forvandlet til et femstjernet Hilton hotel, der skal stå som et nyt vartegn ud til Københavns Havn. I ombygningen er der indarbejdet både miljømæssige, sociale og økonomiske forhold, der skal føre til en DGNB-certificering.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Webinar: Circular Economy policies - Tackling Your Strategy

Tackle your future challenges and identify opportunities by working through Circular Economy issues.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bæredygtigt byggeri kræver mere end løs snak og båltaler

Begreberne bæredygtighed og cirkulær økonomi er i denne tid kommet på alles læber, og det gælder også indenfor byggeriet, der er et af de mest ressourceforbrugende områder overhovedet. Uanset politisk overbevisning er de fleste efterhånden enige om, at vi bliver nødt til at gøre noget for at sikre kloden fremover.Vi kan dog desværre konstatere, at når det gælder bæredygtighed, halter byggebranchen bagefter.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Case: Circle House-udbud startskud på fremtidens cirkulære byggeri

60 almene boliger skal gennem Circle House-partnerskabet være Danmarks første byggeri baseret på cirkulære principper, som bliver udbudt på markedsvilkår. Udbuddet er nu skudt i gang af de mere end 60 partnere i det tværgående samarbejde, som inkluderer alle værdikædens led.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Case: Guld til endnu et bæredygtigt PensionDanmark-byggeri

PensionDanmarks nye boligbyggeri Hummeltofteparken er blevet bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld. Ejendommen får bl.a. topscore for materialernes miljømæssige kvaliteter, udearealerne og for de grønne tage med solceller.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Sådan kan certificeringer løfte det bæredygtige byggeri

Dokumenteret bæredygtigt byggeri giver gevinster for miljø, brugere og bygherrer. I et online tema sætter Troldtekt A/S fokus på fordelene ved de bæredygtige bygningscertificeringer. Her er interviews med eksperter fra Henning Larsen Architects og Rambøll, inspiration fra bæredygtigt byggeri i Nordeuropa – og nyt om Troldtekts bidrag til de førende certificeringer.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Mere grønt byggeri i Forum

Cirkulær økonomi, en frivillig bæredygtighedsklasse, masser af udstillere og besøgende samt uddelingen af Det Bæredygtige Element. Dag et på Building Green 2018 bød på lidt af hvert.

Klima, miljø og energi

Innovative løsninger i øjenhøjde fremmer det bæredygtige byggeri

Det handler om respekt for naturens ressourcer, om byggerier der skal holde i mange år, om kvalitet i yderste led og om genbrug og genanvendelse af materialer. Med et skarpt fokus på bæredygtige løsninger, forsyner Lindab byggebranchen med komponenter til ventilation, tag, facader, tagrender og porte.

Indhold fra partner

Samfund

Den ansvarlige bygherre skal kunne dokumentere sin indsats

Mærknings- og certificeringsprogrammer vinder frem i byggebranchen, og det vil komme hele samfundet til gode, mener Green Building Council. En guide fra Statens Byggeforskningsinstitut og GXN Innovation har udvalgt de 10 vigtigste på det danske marked.

Klima, miljø og energi

thinkstep and EPEA join forces to enable Cradle to Cradle® Innovation

Stuttgart/Hamburg, March 7, 2018: thinkstep AG and EPEA Internationale Umweltforschung GmbH have announced a strategic partnership to scale EPEA’s Cradle to Cradle® (C2C) concept using thinkstep software solutions and offer combined services with value-added benefits to their respective clients.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Renere luft for færre penge

Vi skal have mere fokus på ren luft, når vi bygger nye huse, mener Lindab, som har udviklet et intelligent ventilationssystem til kontorer, sygehuse eller undervisningsbygninger

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere