01.11.2018  |  Klima, miljø og energi

Boligbyggeriet Arenahaven i Ørestaden DGNB-certificeres

Indhold fra partner Hvad er dette?

ATP Ejendommes boligudviklingsprojekt, Arenahaven, der i løbet af de kommende år vil stå færdig i Ørestaden, rummer bæredygtige kvaliteter, der ligger markant over kravene i det danske bygningsreglement, og som skal føre til en DGNB-certificering, når boligerne står færdige i 2020.

I Arenakvarteret i Ørestaden er 153 nye lejeboliger ved at skyde op. Boligerne, der skal ligge i forlængelse af Royal Arena, kommer til at gå under navnet Arenahaven. Boligerne bliver bygget som en åben karré med en sammenhængende bebyggelse, der varierer fra 12 til 34 meter i højden, og facaden beklædes med lyse teglsten og påhængte altaner i et varieret mønster, som giver den omtrent 15.600 m2 store bygning både dynamik og karakter.

En helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed
ATP Ejendomme traf tidligt i processen beslutning om at DGNB-certificere de nye lejeboliger. Beslutningen indebærer, at byggeriet skal favne en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed, som netop er det, der kendetegner DGNB. I certificeringen vægtes de fem bæredygtighedsparametre, der omfatter både sociale, økonomiske, miljømæssige, tekniske og processuelle kvaliteter, nemlig lige højt, og det er derfor essentielt at have fokus på tværs og balancere parametrene gennem hele processen.

”DGNB-certificeringen vidner om ATP Ejendommes helhedsorienterede fokus på ESG. Certificeringen er ikke mindst et kvalitetsstempel af byggeriet, det er også en gevinst for de lejere, der skal bo i ejendommen, og samfundet generelt”, fortæller underdirektør hos ATP Ejendomme Christian Hartmann.

Boligbyggeriet, der på nuværende tidspunkt er under projektering, forventes færdig i 2020.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: bæredygtigt byggeri

Mere fra ATP Ejendomme A/S

ATP Ejendomme A/S

www.atp-ejendomme.dk

ATP Ejendomme A/S er stiftet i 1995 og er et 100 % ejet datterselskab af ATP. Vi investerer i erhvervsejendomme, som vi lejer ud til især kontorer og butikker.ATP Ejendomme arbejder aktivt med ESG-integration. Dette gøres bl.a. gennem årlig ESG-rapportering til organisationen GRESB Real Estate, som evaluerer og sammenligner investorers performance inden for bæredygtighed og samfundsansvar…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere