25.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Ombygning af Ørkenfortet DGNB-certificeres

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det tidligere Nordea-domicil – også kendt som Ørkenfortet i folkemunde – vil i de kommende år blive forvandlet til et femstjernet Hilton hotel, der skal stå som et nyt vartegn ud til Københavns Havn. I ombygningen er der indarbejdet både miljømæssige, sociale og økonomiske forhold, der skal føre til en DGNB-certificering.

Det kommende hotel, der efter ombygningen ender på godt 30.000 m2, vil rumme ca. 400 værelser af international topkvalitet, møde- og konferencefaciliteter, Executive Lounge, fitnesscenter, parkeringsfaciliteter, bar og to restauranter – hvoraf den ene skal placeres på kajkanten. Ejendommen bliver åbnet op ud mod såvel havnen som mod Torvegade – alt i tråd med og med respekt for byens arkitektoniske og bæredygtige profil.

Og barren er sat højt for det kommende højkvalitetshotel. Ombygningen gennemføres nemlig som en DGNB-certificeret renovering, hvilket vidner om et helhedsorienteret syn på bæredygtighed og en ejendom, som rummer både sociale, økonomiske, miljømæssige, tekniske og processuelle kvaliteter, der ligger markant over kravene i det danske bygningsreglement.

Asbest, bly og 400 tons ekstra puds
Ørkenfortet blev opført i årene 1957 til 1962, hvor både viden omkring og krav til blandt andet materialevalg, så noget anderledes ud end i dag. I forbindelse med nedrivningen er der blandt andet fundet store mængder asbest, særligt i ejendommens facade, ligesom der er opdaget bly i malingen, hvilket betyder, at alle malede vægoverflader skal fræses ned, for at blyet kan fjernes.

”Materialevalget i ejendommen er helt tidstypisk, men gør også, at nedrivningsopgaven er omfattende, da det er enorme mængder affald, der skal sorteres i forhold til de miljømæssige gældende regler og køres væk”, fortæller underdirektør hos ATP Ejendomme Christian Hartmann.

Nedrivningen forventes færdig i april 2019, hvorefter den reelle om- og tilbygning kan gå i gang. Inden da skal alt indmad og forurening i den massive ejendom tages ud – det gælder også nogle ekstra pudslag, som endte med at løbe op i hele 400 ekstra tons puds.

En DGNB-certificeret renovering        
Ved ombygningens start blev der fra ATP Ejendommes side truffet beslutning om at DGNB-certificere renoveringen, når ejendommen står færdig i løbet af 2020. Det betyder, at der i ombygningen sættes fokus på de fem hovedområder i DGNB, herunder miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet og proceskvalitet.

”Med certificeringen for øje har vi fokus på at begrænse miljøbelastningen og tænke bæredygtighed ind i hele ombygningen”, afslutter Christian Hartmann.

Det er non-profit medlemsorganisationen Green Building Council Denmark, der fungerer som administrator for DGNB bæredygtighedscertificeringsmærket, og resultatet af ombygningen afgøres ud fra et DGNB-evalueringsmatrix, der bestemmer certificeringens kulør.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: bæredygtigt byggeri

Mere fra ATP Ejendomme A/S

ATP Ejendomme A/S

www.atp-ejendomme.dk

ATP Ejendomme A/S er stiftet i 1995 og er et 100 % ejet datterselskab af ATP. Vi investerer i erhvervsejendomme, som vi lejer ud til især kontorer og butikker.ATP Ejendomme arbejder aktivt med ESG-integration. Dette gøres bl.a. gennem årlig ESG-rapportering til organisationen GRESB Real Estate, som evaluerer og sammenligner investorers performance inden for bæredygtighed og samfundsansvar…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere