17.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Case: Circle House-udbud startskud på fremtidens cirkulære byggeri

Indhold fra partner Hvad er dette?

60 almene boliger skal gennem Circle House-partnerskabet være Danmarks første byggeri baseret på cirkulære principper, som bliver udbudt på markedsvilkår. Udbuddet er nu skudt i gang af de mere end 60 partnere i det tværgående samarbejde, som inkluderer alle værdikædens led.

Lisbjerg, som ligger tæt ved Aarhus, får nu Danmarks første cirkulære byggeri.

Med Lejerbo som bygherre er fyrtårnsprojektet Circle House bestående af 60 almene boliger sat i udbud fra d. 9. marts. I den forbindelse inviterer Lejerbo potentielle bydere til præsentation af det innovative udbud. Det foregår d. 24. marts på virksomhedens hovedkontor i Valby.

Det 5.400 m2 store byggeri med en anskaffelsessum på ca. 110 mio. kr. udbydes på markedsvilkår som udbud med forhandling. Efter en indledende kvalifikationsrunde forventer Lejerbo at indbyde op til fire totalentreprenører til at afgive bud på det banebrydende projekt.

Den cirkulære tankegang bag projektet indebærer, at materialer og dele af byggeriet kan skilles ad og genanvendes i anden sammenhæng tæt på frit for værditab. Og det er nytænkende inden for udbudspraksis:

”Udbuddet vil være et cirkulært udbud – det første af sin slags – hvor de indsendte tilbud vil blive vurderet på projektets evne til at samtænke arkitektoniske kvaliteter med principperne for cirkulært byggeri,” skriver partnerskabet i en pressemeddelelse.

Med projektet ønsker de mere end 60 organisationer bag boligerne, heriblandt Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, at fremme videndeling og -generering i hele branchen med en skalerbar model for cirkulært byggeri udviklet gennem en løbende analyse af byggeriets værdikæder, forretningsmodeller, businesscases og rammevilkår. Partnerskabet håber i den forbindelse på at udbrede modellen til fremtidens byggeri for på den måde at gøre branchen mere bæredygtig. 

Projektet er støttet af Miljøstyrelsens Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP) og Realdanias program for Innovation i Byggeriet.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: bæredygtigt byggeri

Mere fra Byggeriets Samfundsansvar

Byggeriets Samfundsansvar

http://byggerietssamfundsansvar.dk/

Byggeriets Samfundsansvar arbejder for at gøre ordentlige arbejdsforhold og bæredygtige løsninger til helt centrale elementer for sund konkurrence i ejendoms-, bygge- og anlægsbranchen.Byggeriets Samfundsansvar tager udgangspunkt i samfundsansvar som en kilde til merværdi i den enkelte virksomhed. Private og offentlige organisationer på tværs af værdikæden i byggeriet kan styrke deres tilgang til…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere