Bæredygtigt byggeri

Klima, miljø og energi

Næsten en fordobling af svanemærket byggeri på to år

Svanemærket byggeri fortsætter vækstrejsen. Nye tal fra Nordisk Miljømærkning viser næsten en fordobling i antallet af svanemærkede byggerier i Norden på kun to år. Dermed er der godt 23.000 svanemærkede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner i Norden – og mere end 42.000 nye på vej.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat

Holstebro Kommune er den første kommune i Danmark, som har ladet et byggeri FSC-certificere. Det drejer sig om opførelsen af to nye lærings- og aktivitetsplatforme ved Tvis Mølle Naturlaboratorium – nemlig Vand- og Naturlaboratorierne, hvortil der både anvendes tropiske og tempererede træarter. Alt træ er FSC-certificeret, hvilket betyder ansvarlig brug af verdens skovressourcer.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Undersøgelse: Private ønsker mere bæredygtigt byggeri

Klimadebatten flytter også holdningen til byggeri. Stadig flere private tænker på bæredygtighed, når de vælger byggematerialer, viser ny undersøgelse blandt næsten 7.000 gør-det-selv håndværkere.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Cirkulært børnehus opnår licens til Svanemærket

Gladsaxe Kommune er den første kommune i Danmark med et cirkulært børnehus. Byggeriet bliver opført af materialer fra nedrivningen af den tidligere Gladsaxe Skole – og er det første byggeri af sin slags, der bliver certificeret med Svanemærket.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt projekt vil gøre det muligt at genanvende præfabrikerede betonelementer

Nedrivning af betonbygninger foretages typisk af kulturelle behov, og på nedrivningstidspunktet har betonelementerne ofte stadig en lang restlevetid. Nu undersøger projektet (P)RECAST, hvordan elementerne kan genbruges i stedet for at blive kasseret.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Low carbon Zink til galvaniserede stålkonstruktioner

Galvaniserede stålkonstruktioner har i forvejen en lidt lavere CO₂-udledning end malede konstruktioner. Nu kan vi med glæde meddele, at vores galvaniseringspartner i deres zinkbade bruger ”Low-carbon zinc”, fremstillet ved vedvarende energi.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Stærke partnere skaber nyt forum for forretningsmuligheder i den grønne omstilling

Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), Green Hub Denmark og flere af Danmarks grønne erhvervsklynger tager action og skaber ny konference: NET ZERO pathways - Mødestedet for grønne forretningsmuligheder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Eksperter gør bæredygtighed i byggeriet forståeligt

EPD, DGNB, LCA, LCC. Forkortelser og begreber står i nærmest kø, når samtalen falder på bæredygtighed i byggeriet. Nu bliver en række af de mest gængse termer forklaret kort og præcist af nogle af landets førende eksperter gennem en serie af vodcasts – video podcasts - bestående af syv afsnit.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere