06.08.2019  |  Strategi & ledelse

Internet of Things og klimamål bliver afgørende for fremtidens selskabsformer

Det handler hverken om hvad eller hvorfor, men om hvordan teknologi og klimamål kommer til at redefinere erhvervslivet i fremtiden. Sådan lyder budskabet fra Grundfos og Microsoft.

Megatrenden Internet of Things (IoT) er på vej til at adressere langt større problemstillinger end intelligente brødristere og bilnøgler, som det for blot et par år siden handlede om. Derfor samarbejder pumpekoncernen Grundfos og softwaregiganten Microsoft Danmark på det teknologiske felt.

Læs også: Teknologi redder ikke verden

Bag partnerskabet står Mads Nipper, koncernchef for Grundfos, og Marianne Dahl, som lige er aftrådt som administrerende direktør for Mikrosoft. De mener, at IoT kommer til at præge udviklingen af bæredygtige forretninger. Det skriver Fianans.

”Jeg vil i væsentlig grad udfordre de virksomhedsledere, som ikke har bæredygtighed og digitalisering i top tre over deres prioriterer. Hvis det ikke er tilfældet, tror jeg lige, at de skal snuppe sig et ekstra glas rødvin fredag aften”, siger Mads Nipper til Finans.

Det handler om hvordan
Partnerskabet mellem Grundfos og Microsoft har til formål at optimere varmesystemer, kølesystemer, vandforsyning og spildevandsafløb så meget som overhovedet muligt over hele kloden. Men det handler midlertidigt ikke så meget om hvorfor eller hvad, men om hvordan, ifølge de to topchefer.

”Vores teknologi er jo ligegyldig uden et dybere indhold. Den giver ingen mening uden virksomheder og brugere til at stille et eller andet op med den. Internet of Things og bæredygtighed hænger derfor supergodt sammen, fordi vi ved hjælp af teknologien nu kan løse nogle af verdens store problemer og samtidig skabe profitable forretninger. Det har været svært at sætte sammen før”, siger Marianne Dahl til Finans.

Læs også: Cirkulær økonomi 2.0: Økosystemer og partnerskaber – og rigelig belønning

Mads Nipper forventer, at flere liggende samarbejder vil se dagens lys i fremtiden.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere