Investorer vil have havvindmøller - ikke kul

Ny havmøllepark ved britisk kyst viser en klar tendens: Havmøller er populære som aldrig før.

I alt skal 32 af de store Vestas-havmøller installeres i havmølleparken Burbo Bank Extension, som opføres af Dong Energy. Foto: Dong Energy. .

30.03.2017

CSR.dk

Dong Energy er i fuld gang med at etablere og installere 32 Vestas-havmøller ud for den engelske by Liverpools kyst, skriver The New York Times. 32 havmøller, der hver strækker sig 195 meter op i luften og har en kapacitet på otte MW, hvilket gør dem til verdens største af slagsen. Når parken står færdig, vil den kunne producere strøm til 230.000 britiske hjem.

Og havmølleparker kan i høj grad blive vejen frem. Energiformen er ligefrem på vej til at blive mainstream, skriver den amerikanske avis.

“Hvis du havde spurgt investorerne for fem år siden, ville kun få være på udkig efter havmølleparker”, siger Suzanne Buchta, adm. direktør for Bank of America Merril Lynch, til New York Times. Men det har ændret sig nu, fortæller hun.

Havmølleparker er det nye sort
Siden havmøllerne fik sin debut i 1991, er teknologien blevet betydeligt bedre og mere effektiv. Møllerne, der bliver installeret i dag, er større og producerer mere elektricitet, og det betyder mere grøn energi og et større økonomisk overskud.

Det har naturligvis tiltrukket investorer, der dermed har skabt mere konkurrence blandt producenter som eksempelvis Vestas og Siemens.

Bedre teknologi og mere konkurrence har været med til at skabe et fald i priserne de seneste år. Et fald, der skaber håb om, at havmøller snart kan konkurrere med konventionelle energiformer og i sidste ende klare sig helt uden tilskud, skriver New York Times.

Læs også: Kunstig ø i Nordsøen kan sikre fremtidens vindenergi

Det afspejler sig også i kulindustrien, hvor verdens største kulselskab, Peabody, har haft et særdeles hårdt år og blandt andet været tæt på at gå fallit.

Sidste år skrev finansmediet Bloomberg således, at den samlede markedsværdi af amerikanske kulmineselskaber på blot fem år var faldet til mindre end en tiendedel.

Og kulkrisen var netop også et varmt emne gennem hele den amerikanske valgdebat, hvor Donald Trump lovede at booste industrien. Noget han netop har fulgt op på ved at ophæve Barack Obamas stop for anlægning af nye kulminer i landet.

Læs mere om den britiske havmøllepark her.

-CHM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V