04.04.2014  |  Strategi & ledelse

Islandske modevirksomheder satser mere på bæredygtighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Post-2007 kalder islændingene selv perioden efter finanskrisen, der ledte til landsdækkende krise, og en generel mistillid til det islandske erhvervsliv. Men krisen medførte også, at forskelige industrier nu så småt forholder sig systematisk til CSR.

Over få år er vi begyndt at se en bevægelse mod en mere strategisk tilgang til CSR i Island.  Gode eksempler herpå er virksomheder som Landsbankii, Islandsbanki og telefonselskabet Siminn. Den islandske CSR-organisation FESTA vokser ekspansivt i denne tid, og stadig flere virksomheder overvejer, hvordan de skal gå fra ad hoc aktiviteter til en mere strategisk tilgang.

Sustainability i den islandske modeindustri
Mens det meget har været de store virksomheder, der har flyttet sig på CSR-agendaen tidligere, så er der nu også bevægelse blandt de små. Dette gælder ikke mindst for den spirende islandske mode- og designindustri, som begynder at tænke bæredygtighed og CSR mere strategisk uden at give køb på det værdibaserede udgangspunkt. I sidste uge afholdte Deloitte sammen med arrangørerne af Islands ’Design March 2014’ og Nordic Fashion Association et seminar med fokus på bæredygtighed og CSR i modeindustrien.

’Den islandske mode- og designindustri er virkelig interessant i forhold til CSR og bæredygtighed. For mange af aktørerne er det ganske enkelt deres fundament at tænke i naturlige og bæredygtige materialer, have tætte relationer og indgående kendskab til hver enkelt leverandør og overveje hvordan man kan fremme bæredygtigt forbrug. Det er en spændende case på hvordan en spirende industri tænker CSR og bæredygtighed ind fra start’, siger Anne Mette Christiansen, partner hos Deloitte Sustainability.

Seminaret blev modtaget med stor interesse fra lokale, islandske modevirksomheder med deltagelse fra mere end 90 repræsentanter fra den islandske modeindustri. Blandt hovedtalerne var Johan Arnø Kryger fra Danish Fashion Institute, og derudover delte tre lokale modebrands; Karbon, As We Grow, og Ella, deres visioner for og refleksioner over arbejdet med bæredygtighed. Ikke overraskende var det særligt udfordringerne forbundet med arbejdet med ansvarlig leverandørstyring, herunder hvordan man fremmer brug af bæredygtige materialer og bæredygtigt forbrug, der var gennemgående temaer.

Læs mere om sustainability i modeindustrien her:
Fashioning Sustainability
Modeanalysen 2014

Tags: Deloitte

Mere fra Deloitte

Deloitte

www.deloitte.dk

Deloitte Sustainability har erfaring med en bred vifte af opgaver, inden for samfundsansvar, risikostyring og rapportering, på tværs af industrier og virksomheder af forskellige størrelser. Vi hjælper erhvervslivet til at foretage et strategisk skift mod en positiv indvirkning på samfundet, fordi det skaber konkurrencefordele og er økonomisk rentabelt. Vores rådgivning tager udgangs…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere