København skal lede C40-netværk
Det næste år skal Københavns Kommune lede et netværk om energieffektive offentlige bygninger under den internationale klimaorganisation C40.
Fra den 18. juni og et år frem overtager Københavns Kommunes ledelsen af den internationale organisation for bæredygtig udvikling af byer C40's netværk om energieffektive offentlige bygninger, Municipal Building Efficiency.
Og den beslutning glæder man sig over hos kommunen.
Læs også: Grøn energi på Christiania
”Vi er stolte af, at vi er blevet opfordret til – og nu har sagt ja til – at være en ledende by i netværket. Det giver os mulighed for at udbrede kendskabet til Københavns Kommunes løsninger med at overvåge og optimere energiforbruget i bygninger og samtidig følge med i den internationale udvikling på området”, fortæller Pernille Bahson, der er kontorchef ved Københavns Ejendomme & Indkøbs energi- og teknikafdeling, der skal stå for den administrative opgave.
Lederskabet af C40-netværket indebærer, at Københavns Kommune skal facilitere videndelingen om, hvordan man kan spare på energiforbruget i offentlige bygninger gennem eksempelvis central energiovervågning.
Det vil blandt andet ske gennem dataindsamling i samarbejde med Berkeley National Laboratory, webinarer og en planlagt workshop i København i efteråret med repræsentanter fra 25 af verdens største byer.
Mulighed for vækst
Overtagelsen betyder, at Københavns Ejendomme & Indkøb får et tæt samarbejde med Vækst og Erhverv, som koordinerer kommunens C40-arbejde.
Og lederskabet kan skabe vækst for byen og det danske erhvervsliv, forklarer kontorchef for Vækst & Erhverv, Annemarie Munk Riis.
”Vi vil bruge lederskabet til at promovere København som en grøn by og derved tiltrække udenlandske virksomheder, talent og turister. Det vil også være en løftestang for samarbejdet med det danske erhvervsliv om bæredygtige løsninger”, siger hun.
Klimaprisen banede vejen
C40 tilbød Københavns Kommune lederskabet for netværket i forlængelse af, at kommunen modtog en C40 Cities Award.
København modtog den internationale klimapris, fordi byen er den første i verden, som har et centralt energiovervågningssystem, der kan bruges til at monitorere og optimere energiforbruget i kommunens bygninger.
Læs også: Danmarks klimaindsats bliver vurderet som 'dårlig'
Københavns Ejendomme og Indkøb har repræsenteret Københavns Kommune i netværket, der i dag har 96 stor- og megabyer fra især Nord- og Sydamerika og Kina som medlemmer, siden foråret 2017.
Københavns overborgmester Frank Jensen (S) bliver formand for netværket.
- JJK