01.09.2013  |  Klima, miljø og energi

København modtager prestigefuld pris for klimaplan

København Kommunes ambitiøse klimaplan har sikret hovedstanden en Index Award, som premierer projekter, der forbedrer livet for mennesker.

Torsdag aften modtog Københavns Kommune designprisen Index Award for kommunens omfattende klimaplan.

I begrundelsen lød det, at klimaplanen ikke bare løser klimaproblemer ved for eksempel skybrud, men også gør løsningerne til en fordel for byen, dens borgere og erhvervsliv. Det skriver dr.dk.

Læs også: København skiller sig ud i europæisk klimakapløb

Index Award er en dansk designpris, som hvert andet år bliver uddelt i fem kategorier til produkter eller projekter, som forbedrer menneskers levevilkår. Vinderen i hver kategori modtager 100.000 euro.

Glad borgmester
Overborgmester i København Frank Jensen glæder sig over hæderen.

”Det er en kæmpe anerkendelse af det lederskab, som København har taget i at gøre byen parat til et forandret klima, siger Frank Jensen til dr.dk og henviser til den langsigtede klimaplan, der skal gøre byen til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Han poienterer også, at Index Award’en hjælper med at brande København internationalt.

”Index-prisen er måske ikke så kendt i den brede, danske offentlighed. Men når jeg taler med ministre og erhvervslivet i udlandet, så er Index-prisen meget nærværende for dem. Det, at vi får prisen for vores klimaplan, vil skabe enorm opmærksomhed om, at det er her, det sner. Det er international branding af København og hjælper os til at skabe grønne arbejdspladser, siger Frank Jensen.

Læs også: Tagene i København skal være grønne

De 746.000 kroner, som Københavns Kommune modtager, vil blandt andet blive brugt til klimaprojektet ved Sankt Kjelds Plads på Østerbro og på at udbrede kendskabet til klimaplanen.

Senest Danmark modtog en Index Award var i 2005, da sugerøret Lifestraw, der renser vand for bakterier, modtog prisen i den såkaldte "Body Category".

Se film på engelsk med overborgmester Frank Jensen, der fortæller om klimaplanen.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere