17.12.2019 | Samfund
Kasserede DFD-kitler bliver til nye uniformer hos BIG BIO Nordhavn
Indhold fra partner Hvad er dette?
BIG BIO slår netop nu dørene på for en ny biograf i Københavns Nordhavn, der har en erklæret vision om at være Købehavns nye bæredygtige bydel. Dette har også biografen taget til sig, bl.a. ved at genanvende kasserede kitler til nye uniformer.
Teamet i BIG BIO, Morten Hedegaard, Marie Engberg, Henrik Obel og Louise Obel - foto: Pernille Ringsing
En ny og bæredygtig bygning er skudt op i Københavns Nordhavn. BIG BIO Nordhavn satser målrettet på en række klimavenlige initiativer. Selve biografen er bæredygtig bygget, og meget af interiøret har også et bæredygtigt præg, bl.a. kan gæsterne indtage popcorn og sodavand af 100 % komposterbar emballage, og også personalets uniformering er lavet af genanvendte materialer.
Uniformerne har haft et tidligere liv som kitler til industrien. De er doneret af DFD, fordi kunderne ikke længere har kunnet bruge dem. Så i stedet for af kassere kitlerne som affald, er de nu genopstået i et nyt design. BIG BIO har selv designet de upcyclede kitler, som har undergået en transformation på en socialøkonomisk systue hos Huset Venture.
Meget mere end en biograf
Det er ægteparret Louise og Henrik Obel, der står bag BIG BIO Nordhavn, og for dem er luksus den nye standard. Men biografen skal også være et stærkt værdibaseret samlingssted, hvor publikum kan gå hen og få en positiv oplevelse ud over den komfort, biografen i forvejen tilbyder.
Henrik Obel siger i den sammenhæng:
”Da vi åbnede BIG BIO i Herlev for fire år siden, havde vi fokus på at optimere komforten for vores gæster. Samme komfort kommer vi til at tilbyde vores biografgæster hos BIG BIO i Nordhavn. Men det er også vigtigt for os at have et stærkt fokus på bæredygtighed og rummelighed over for andre mennesker. Vi bilder os ikke ind, at vi er perfekte. Men vi har fokus på at tage bæredygtige og etisk forsvarlige valg, hvor det er muligt, og vi tror på at gøre tingene ordentligt. Derfor har vi vendt og drejet hver en sten i vores værdikæde og taget stilling og ansvar dér, hvor vi har kunnet gøre en forskel. For os er det ikke nok at være en luksusbiograf. Vi har stor fokus på både klima og menneskelig omtanke, og ønsker at være en biograf for alle”.
Bæredygtighedsekspert med som rådgiver
I udviklingen af de bæredygtige initiativer i biografen, er bæredygtighedsekspert Marie Engberg kommet med ombord som rådgiver. Hun er forkvinde for Nordhavns handelsforening og ejer af YUME.
Hun har også været inde over de blå kitler som personalet i biograferne bærer. Og grunden til at valget er faldet på kitler som personalebeklædning er, at alle BIG BIOs medarbejdere har lov til at være sig selv, når de går på arbejde. De bæredygtige genbrugskitler understøtter dette fokus, da personalet let kan bære dem uden på deres eget tøj.
Samfund

DFD støtter SOS Børnebyernes landsindsamling med muleposer
Alle de frivillige indsamlere får den 9. maj en mulepose, der er lavet af kasseret arbejdstøj fra plejesektoren. Fra én meningsfuld funktion til en anden. Formålet med indsamlingen på mors dag er at give forældreløse og udsatte børn en tryg opvækst.
Indhold fra partner
Samfund

Høje hygiejnestandarder hos Feriepartner Henne Strand og Henne Strand Camping
Kombinationen af rekord mange feriegæster og coronapandemi førte til et øget fokus på rengøring og hygiejne i Henne Strand. Med rengøringssystemet Viima fra DFD er det blevet nemt at reducere bakterier og vira – kun ved brug af vand.
Indhold fra partner
Samfund

Glem traditionerne og skab noget nyt
Hos Restaurant Selma bliver bæredygtighed tænkt ind i alle led – fra råvarerne i køkkenet til kokkenes jakker, der er lavet af aflagte duge. Kokkejakkerne er fra DFD upcy, som er et konkret bidrag til den cirkulære økonomi.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

DFD vil skalere upcycling af kasseret arbejdstøj op
Hvide duge bliver til kokkejakker og hospitalsdyner bliver til varme dynejakker. Konceptet DFD upcy vil forlænge levetiden på de tonsvis af kvalitetstekstiler, som vaskerierne dagligt må kassere.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Case: Sammen med kunderne indfrier vi potentialet i en cirkulær økonomi
Masser af vand, kemikalier og maskinkraft. Tøj- og tekstilindustrien koster dyrt i klimaregnskabet. Vejen frem hedder cirkulær økonomi, og hos DFD har vi allerede taget de første skridt. For hvorfor kassere tonsvis af kvalitetstekstiler, når de kan få et nyt og langt liv?
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Viima-klud reducerer virus med mellem 99,9924 og 99,9984 %
Testresultater fra Teknologisk Institut viser, at denne effekt kan opnås kun ved brug af vand. Dermed er det muligt at forene høj rengøringseffektivitet og bæredygtighed i én klud.
Indhold fra partner