13.08.2013  |  Klima, miljø og energi

Klimapartnerskab avler grøn flødeis

Hansens Flødeis bruger nu biogas til at producere is. Det sker som følge af et klimapartnerskab med Dong Energy.

Når sommerens sidste isvaffel skal indtages, kan det gøres med god samvittighed hos Hansens Flødeis. Isproducenten har netop indgået en aftale med klimapartner Dong Energy, der skal sikre en Co2-neutral isproduktion ved hjælp af biogas. Anders Eibye er sammen med sin bror fjerde generation i Hansens isimperium. Han er stolt af det nye grønne tiltag.

Læs også: Nyt partnerskab sætter fokus på børn og mobning

”Vi har igennem mange år købt vindmøllestrøm hos Dong Energy, så det var en selvfølgelighed for os at starte med at købe bionaturgas. Isproduktion er relativ energitung, så det betyder meget for os, at vi handler ansvarligt. Med bionaturgas og vindmøllestrøm, er al vores produktionsenergi faktisk CO2-neutralt, og det er helt fantastisk. Så kan man spise sin is med god samvittighed”, siger Anders Eibye.

Fakta om biogas

Biogas opgraderes til naturgasnettet. Opgraderingen sker på anlægget på Fredericia Spildevand, hvor biogas er et restprodukt fra spildevandsbehandlingen. I opgraderingsanlægget fjernes Co2’en, så der kun er ren metangas tilbage med samme brændværdi som konventionel naturgas. Dermed vender affald fra husholdninger og virksomheder tilbage til forbrugerne i form af energi.

 

I følge aftalen har de to parter fokus på, hvordan man sparer på energien og reserverer klimavenlig energi svarende til energiforbruget i isproduktionen. Nu opruster Hansens Flødeis ved at købe biogas, der er den mest miljøvenlige gas på markedet.

Læs også: Fredericia Spildevand og Dong Energy indgår i klimapartnerskab

Vice President Torben Harring i Dong Energy ser den nye aftale som tegn på, at der er et marked for bionaturgas i Danmark.

”Bionaturgas er et nyt produkt på gasmarkedet, og jeg er glad for, at en af vores knap 150 klimapartnere bliver den første kunde i Danmark. Vi forventer, at andre virksomheder også vil være interesserede” siger Harring.

Hansens Flødeis er den første danske virksomhed, der investerer i bionaturgas fra Dong Energy.

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere