10.08.2018  |  Samfund

Konference: Grønland sætter igen fokus på FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvorfor og hvordan giver FN’s verdensmål mening for Grønland? Og hvad skal der til for at komme i mål med at implementere verdensmålene i Grønland? De spørgsmål tages op på en spændende konference den 15. september i Katuaq.

Konferencen arrangeres af CSR Greenland i samarbejde med Grønlands Erhverv og Transparancy International Greenland. Her kan man blandt andet møde Mogens Lykketoft, som var formand for FN’s generalforsamling da de 17 verdensmål i blev vedtaget i 2015.

Grønlandske virksomheder, kommuner, organisationer og selvstyret har allerede sat fokus på Verdensmålene, som blandt andet handler omat passe på miljøet på land og i vand, afskaffe fattigdom og mindske ulighed imellem og indenfor landene. Målene er med til at gøre virksomhederne endnu skarpere på, hvordan de kan bidrage til at sikre en bæredygtig udvikling. Derfor har bl.a. GrønlandsBANKEN, Air Greenland og Royal Greenland taget målene med i deres rapportering om samfundsansvar.

En fælles platform

En tilsvarende konference sidste år lagde grunden til en fælles platform for at arbejde videre på tværs af organisationerne. Med den aktuelle konference håber arrangørerne på at få endnu flere involveret i samarbejdet, fastholde den politiske opmærksomhed på målene og inspirere til nye aktiviteter og indsatser. 

- Vi vil med konferencen give deltagerne inspiration til at handle – enten at arbejde konkret med verdensmålene i deres egen organisation og/eller at søge partnerskaber med andre, forklarer Anne Mette Christiansen fra CSR Greenland. Hun fortæller desuden, at arrangørerne i forbindelse med konferencen vil stille forslag om en grønlandsk handleplan med klare prioriteter i stil med det, man har gjort i resten af norden.

Interessen for arbejdet med verdensmålene afspejler sig også i god tilslutning på tværs af sektorer til heldagskurset ”Verdensmålene i jeres organisation”som CSR Greenland afholder forud for konferencen. 

De 17 Verdensmål er i øvrigt oversat til grønlandsk og officielt godkendt.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere