08.08.2012  |  Strategi & ledelse

Kræftens Bekæmpelse giver flest point på image-kontoen

Hvis man som virksomhed søger befolkningens accept gennem et samarbejde med en NGO, skal man vælge Kræftens Bekæmpelse som partner. Det er nemlig den organisation, der giver størst kredit hos danskerne, viser ny undersøgelse.

Kræftens Bekæmpelse og Læger uden Grænser er de to organisationer, som danskerne helst ser, at virksomheder samarbejder med som et led i CSR-strategien. Det viser en ny undersøgelse, som kommunikationsbureauet Radius står bag.

I undersøgelsen er respondenterne, ud fra en liste på 45 danske NGO’er, blevet bedt om at vælge de tre organisationer, det gør størst indtryk på dem, at virksomheder samarbejder med. Både Kræftens Bekæmpelse og Læger uden Grænser bliver valgt af hele 46 procent, mens ellers profilerede organisationer som Greenpeace og Mellemfolkeligt Samvirke ligger langt nede på listen. (Klik på illustrationen til højre)

Kendte organisationer topper
CSR-ekspert Peter Neergaard fra CBS Center for CSR er ikke overrasket over, at det er organisationer som Kræftens Bekæmpelse, Læger uden Grænser, Dansk Røde Kors og WWF, der topper listen.

Læs også: 4 tips til et godt NGO-samarbejde

”Der er tale om bredt profilerede organisationer, som folk kender og har et forhold til. Derudover har organisationerne i toppen af listen en mission om at gøre noget godt, som rigtig mange er enige i. Langt de fleste synes selvsagt, det er en god idé, at læger tager ud i verden og hjælper i katastrofeområder,” siger Peter Neergaard til csr.dk.

Greenpeace ufortjent i bunden
Han finder det til gengæld en smule uretfærdigt, at kun otte procent angiver, at det gør indtryk på dem, når virksomheder samarbejder med Greenpeace.

”Greenpeace har faktisk et godt samarbejde med rigtig mange virksomheder, som burde blive anerkendt. Den lave placering kan dog skyldes, at organisationen har et blakket ry fra gamle dage, som stadig hænger en smule fast,” siger Peter Neergaard.

Læs også: Kunsten at samarbejde med en NGO

Han undrer sig også over, at under fem procent af respondenterne peger på en organisation som Mellemfolkeligt Samvirke.

”Det må simpelt hen handle om, at de ikke er gode nok til at sælge deres budskab og dermed ikke er synlige nok i offentligheden,” konstaterer han.

Undersøgelsen baserer sig på data fra en befolkningsundersøgelse, der er gennemført i perioden 13. – 19. april 2012. Data er indsamlet gennem Epinions befolkningspanel. 1.005 personer har svaret.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere