22.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Kunstakademi og Sustainia vil omdanne FN’s verdensmål til eksportmuligheder

Det Kongelige Danske Kunstakademi vil sammen med Sustainia få nye, danske eksportmuligheder ud af FN’s 17 verdensmål.

Det Kongelige Danske Kunstakademi (KADK) vil sammen med Mandag Morgens grønne innovationscenter, Sustainia, udvikle grønne løsninger og samtidig skabe vækst i landet, skriver Mandag Morgen.

Læs også: COP22 er slut – udviklingen fra Paris fortsætter

Beslutningen indebærer, at alle afgangsprojekter på arkitekt- og designuddannelserne i perioden 2016-2019 skal forholde sig til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed (SGD’erne). Det forventes at dreje sig om i alt 150 afgangsprojekter.

”Der bliver allerede i dag arbejdet med bæredygtige løsninger i masser af studieopgaver og forskningsprojekter, men det er endnu ikke almindelig kendt. For os er et fælles fokus på FN’s verdensmål en god måde at synliggøre, hvordan vores uddannelser kan bidrage til at skabe et mere bæredygtigt samfund”, siger Lene Dammand Lund, rektor for KADK.

Bæredygtige løsninger – der skaber jobs
De grønne løsninger forventes ikke kun at være klimamæssigt bæredygtige, men også økonomiske. Under overskriften ’Sustainia Living’ vil de to aktører give deres bud på, hvordan man kan skabe grønne vækstmuligheder for dansk erhvervsliv. Og Mandag Morgens adm. direktør, Erik Rasmussen, tror ikke kun, projekterne vil skabe national opmærksomhed:

”Danmark er i forvejen kendt for sit grønne mindset og som det lykkeligste og ’hyggeligste’ land i verden. Derfor er der ingen tvivl om, at vores bud på en sund livsstil, og hvordan vi igennem vores daglige forbrug og handlinger kan bygge morgendagens bæredygtige samfund, vil skabe international opmærksomhed. Her åbner der sig et spændende window of opportunities for danske virksomheder”, siger Erik Rasmussen.

Læs også: Sådan kan du bruge SDG’erne til rapportering

Hvordan KADK og Sustainia vil skabe de grønne eksportmuligheder præsenteres den 8. februar i Operaen, København.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere