29.10.2019  |  Strategi & ledelse

Kvindelige finansdirektører leverer for 12.000 milliarder mere vækst end mænd

I USA giver ansættelsen af en kvindelig finansdirektør højere vækst og bedre aktiafkast. En del af forklaringen kan skyldes, at kvindeligt ledelsestalent er en underudnyttet ressource, mener manden bag ny undersøgelse.

Kvindelige finansdirektører skaber større økonomiske afkast end deres mandlige kollegaer. Det viser en ny undersøgelse fra S&P Global Market Intelligence, skriver det amerikanske nyheds- og finansbureau Bloomberg.com. 

Læs også: Diversitet til alle virksomheder

Undersøgelsen har kigget på på resultaterne fra de sidste 17 år i 6.000 amerikanske virksomheder, som indgår i det amerkanske aktieindeks Russell 3000. 

Det overordnede resultat er, at i disse amerikanske virksomheder skete der der, at i løbet af de første 24 måneder efter udnævnelsen af en kvindelige finansdirektør, oplevede virksomheden en gennemsnitlig stigning på seks procent i overskud og et otte procent bedre aktieafkast. Tallene er sammenlignet med virksomhedernes præstationer under mandlige forgængere.

I alt indbragte kvindelige ledere et akkumuleret overskud på omkring 12.000 milliarder kroner.

Undersøgelsen viser også, at mænd overgår kvinder i stillinger som finansdirektør med en faktor 6,5.

Mænd er overudnyttet

Daniel Sandberg, der er seniordirektør for kvantitativ forskning i S&P Global og manden bag undersøgelsen, peger på, at kvindelige ledere skaber bedre økonomisk afkast end deres mandlige kollegaer, fordi barren er lidt højere, når kvinder skal ansættes i den øverste ledelse.

”Resultatet er, at den mandlige gruppe, der er kandidater til en stilling på det niveau, er lidt overfisket, og den kvindelige gruppe er underudnyttet”, siger Daniel Sandberg til Bloomberg.dk

Læs også: Flere kvinder om bestyrelsesbordet

Investorer som BlackRock og S&P Global stiller jævnligt krav til de virksomheder, de investerer i, om at de skal have en mere ligelig repræsentation af kønnene i de øverste ledelseslag.

- MGC

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere