Lars Kolind vil forvandle virksomheder til bevægelser

Den nye bevægelse YouMe Shopping, der har til formål at inspirere os alle til at donere penge til velgørenhed samtidig med, at vi handler på nettet, blev skudt i gang af erhvervsmanden Lars Kolind.

Erhvervsmanden Lars Kolind skabte debat på konferencen "Who cares Wins" med sit oplæg om, at virksomheder i fremtiden bør forvandle til bevægelser. Foto: Sara Galbiati..

10.02.2012

Ulla Bechsgaard, CSR.dk

”De bedste virksomheder vil i fremtiden forvandle sig til bevægelser. De virksomheder, der har en sag og fremstår som en bevægelse, vil klare sig langt bedre end andre”. Det sagde serie-iværksætter og professionelt bestyrelsesmedlem Lars Kolind, da han 7. februar åbnede konferencen Who cares Wins på Hotel Scandic i København.

Det nye initiativ YouMe Shopping havde indbudt til konferencen. En perlerække af talere fortalte, hvordan partnerskaber mellem velgørenhedsorganisationer og virksomheder bedst kan blive til udbytte for begge parter.

Lars Kolind holdt et meget engageret foredrag om fremtidens virksomheder. Han mener, at det er langt sjovere at være en bevægelse end blot en organisation; og han forudser, at flere virksomheder vil forsøge at blive en bevægelse. Man skal have hjertet med, og det, man foretager sig, skal være transparent. Det giver sunde virksomheder og er ifølge Lars Kolind god CSR.

Flere vil få en mission
Kolind, som selv har været involveret i spejderbevægelsen på verdensplan, mener, at spejderbevægelsen har den mission at uddanne unge til ledelse. På samme måde som spejderbevægelsen har sin mission, vil virksomheder også i stigende grad få det. Lars Kolind uddybede:

”Kunderne vil involvere sig. Teleselskabet Skype er et eksempel på involvering. Et andet eksempel er Grundfos, der er i gang med en transformation fra at være pumpefabrik til at være en bevægelse, der gør noget for at skaffe rent vand og spare energi. Det er noget sjovere at være en bevægelse”.

Lars Kolind opremsede fire punkter, som virksomheder eller NGO’ere, der vil forvandle sig fra organisation til bevægelse, bør ta’ højde for:

  • Sæt sagen over profitten. Det er meget svært, men det vigtigste er sagen. Har man ikke en sag, har man et stort problem. Det eneste råd er: ”Find en sag”. Det er nemmere at sælge sagen ’at hjælpe tunghøre med at få et godt liv’ end blot at sælge høreapparater.
  • Opfat alle interessenter, også konkurrenter, som partnere – alle de køb/salgsrelataioner, vi har, bør laves om til partnere.
  • Vær passioneret. Passionen for sagen driver den.
  • Skab værdi sammen med kunderne.

Blandt de øvrige oplægsholdere var Jeanette Fangel, Codan, Jørn Falk, Team Rynkeby, David Hessekiel, Cause Marketing Forum, Malene Kingo, DSB og Jens Juel Nielsn, Coop.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.04.2025CSR.dk

Mini-undersøgelse: ESG er strategisk og ikke compliance

03.04.2025CSR.dk

Topforskere med massiv kritik af Novo-finansierede atomkraftrapporter

03.04.2025TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Sådan har Tine Blunk omsat bæredygtig forretningsstrategi til praksis i Byggros

03.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025CSR.dk

Hvad vi kan lære af de Jyske erfaringer med omstillingen af forsyningskæden

02.04.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Magt, Interessevaretagelse og Lobbyisme

01.04.2025CSR.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025CSR.dk

Trump med ultimatum til Europa: Drop diversitetsarbejdet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online