02.03.2018  |  Klima, miljø og energi

Lego på trapperne med de første bæredygtige klodser

Med plantebaseret plastik fra sukkerrør som hovedingrediens har Lego udviklet den første generation af bæredygtige klodser. De kommer efter planen på markedet allerede i år.

Bæredygtige klodser har været et emne og genstand for solide investeringer hos Lego gennem efterhånden nogle år, og nu er de første af slagsen så på vej ud i virkeligheden. Meget passende er det Legos såkaldte ’botaniske elementer’ i form af forskellige træer, buske og blade, der snart er klar i miljøvenlige udgaver.

Læs også: Lego indtager førsteplads i global csr-undersøgelse

Produktionen er således startet og de (bogstavelig talt) grønne ’klodser’ vil dukke op i diverse Lego-æsker allerede senere i år. Elementerne bliver fremstillet af plantebaseret plastik på basis af sukkerrør, og det er en fremgangsmåde, man er tilfreds med i Billund.

”Vi er stolte af, at de første Lego-elementer lavet af bæredygtigt fremskaffet plastik er i produktion og vil være at finde i Legoæsker i år. Det er et godt første skridt i vores ambitiøse strategi om at fremstille alle Legoklodser af bæredygtige materialer”, siger Vice President, Environmental Responsibility for Lego Group, Tim Brooks, i en pressemeddelelse.

Mere præcist er Lego-botanikken lavet af polyethylen, der er en blød og mere fleksibel type plastik, og trods det plantebaserede udgangspunkt er identisk med konventionel plast. Derfor bevarer de bæredygtige versioner alle de egenskaber omkring anvendelse og sikkerhed, som Lego vægter højt.

Læs også: Lego når ny milepæl inden for vedvarende energi

Lego har tidligere indgået et partnerskab med WWF for at understøtte og opbygge en efterspørgsel på plastik fra bæredygtige kilder, ligesom man er gået med i WWF-initiativet Bioplastic Feedstock Alliance (BFA), der skal sikre fuldt bæredygtig sourcing af råmaterialer til bioplastindustrien.

Legos langsigtede mission går på at bruge bæredygtige materialer i alle kerneprodukter og indpakning senest i 2030.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere