09.06.2017  |  Klima, miljø og energi

Lego udvider partnerskab med WWF

Lego udvider sit partnerskab med WWF Verdensnaturfonden. Samarbejdet skal hjælpe Lego med at gøre sin forretning mere bæredygtig, hvilket blandt andet indebærer at reducere CO2-udledningen fra fabrikker og i forsyningskæden.

Lego udvider sit samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, med ambitionen om at gøre det mere bæredygtigt at producere legoklodser.

Læs også: Klimapartnerskab sparer CO2 og milliarder af kroner

Med partnerskabet har Lego fra 2020 blandt andet forpligtiget sig til at have opnået at reducere CO2-udledningen per produceret legoklods med ti procent og at arbejde for at reducere CO2-udledningen i hele forsyningskæden.

”Vi har gjort store fremskridt ved at balancere 100 procent af vores energiforbrug med produktion af vedvarende energi, men vi ved også, at vi kan gøre mere for at gøre fremstillingen af Lego-klodser mere bæredygtig, især når det gælder reduceringer af CO2-udledningen fra vores fabrikker og hele vores forsyningskæde”, siger CFO i Lego, Marjorie Lao.

”WWF er en værdifuld samarbejdspartner, der udfordrer os til at nytænke, hvordan vi driver vores virksomhed, og inspirerer os til at fastsætte ambitiøse klimamål og inspirere børn til at passe på miljøet”, tilføjer hun.

Mere leverandørsamarbejde på vej
Lego vil således fortsætte med at samarbejde med sine vigtigste leverandører i løbet af de næste tre år for at nedbringe CO2-udledningen i den udvidede forsyningskæde. Den udledning udgør nemlig mere end 90 procent af de i alt 1,1 millioner tons CO2-udledning fra indkøb, produktion og distribution af klodser.

Over de seneste år har Lego testet et samarbejdsprogram med leverandører, kaldet ”Engage to Reduce” (E2R) om at rapportere og minimere CO2-udledningen. I løbet af de næste tre år vil virksomheden udvide programmet til at omfatte mere end 80 procent af sin forsyningskæde og sætte mål for CO2-reduktion baseret på klimavidenskab.

Tilfredshed hos WWF
Hos WWF er man også tilfredse med partnerskabet med Lego. Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden mener netop, at det er den form for samarbejde, der kan gøre fremtiden mere bæredygtig:

”Vores samarbejde med Lego er et fremragende et eksempel på, hvordan partnerskaber mellem virksomheder og NGO'er kan være med til at finde løsninger på nogle af verdens store problemer. Med gode partnerskaber gør vi fremtiden mere bæredygtig. Derfor er jeg meget glad for vores klimasamarbejde med Lego”, siger Bo Øksnebjerg.

Læs også: Masser af amerikanske virksomheder bakker op om Paris

Lego har siden 2014 været en del af WWF Verdensnaturfondens Climate Savers-program. Samarbejdet har indtil videre ført til klimamål inden for forskning i bæredygtige materialer, energieffektiv produktion og vedvarende energi. Alle de tidligere mål er indfriet.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere