16.06.2015  |  Klima, miljø og energi

LEGO vil bruge 1 milliard kroner på at få bæredygtige klodser

Det er en stor udfordring at finde et tilsvarende stabilt og sikkert materiale til produktion af LEGO-klodser, som samtidig er bæredygtigt. LEGO sætter nu kroner og handling bag ordene om at de vil benytte bæredygtige materialer i 2030.

LEGO-koncernen lancerede allerede i 2012, at de ville gå i gang med at finde og udvikle nye materialer til erstatning for det oliebaserede plast, deres klodser er lavet af.

Læs også: LEGO indgår partnerskab med UNICEF

Generalforsamlingen i 2015 bakkede op om, at der skulle satses markant på at udvikle nye og mere bæredygtige materialer. 

”De tests og den research, vi allerede har udført, har givet os større indsigt i de udfordringer, vi skal løse for at nå vores ambition, og vi går nu ud og tilfører betydeligt flere ressourcer for at være klar til at gå ind i den næste fase i jagten på alternative materialer”, siger Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør hos LEGO. 

LEGO producerede sidste år mere end 60 milliarder plastikklodser, og derfor er der en stor miljøgevinst at hente, hvis man kan introducere nye materialer i produktionen.

Kjeld Kirk Kristiansen, der er ejer af LEGO-koncernen, forklarer i pressemeddelelsen, at investeringen er et bevis på, at LEGO fortsat har en ambition om at have en positiv udvikling på den verden, som fremtidige generationer kommer til at arve.

Nyt forskningscenter i Billund
Det betyder innovation i materialer, og derfor har legetøjskoncernen besluttet sig for at investere. Rigtig mange penge endda.

En hel milliard kroner vil blive kastet ind i jagten på mere bæredygtige materialer, skriver LEGO i en pressemeddelelse i dag. 

Pengene skal bruges på et forsknings- og videnscenter, hvor alle nuværende medarbejdere, der arbejder med nye materialer, skal ansættes, plus mere end 100 nye specialister, der skal finde og udvikle materialer, der belaster miljøet så lidt som muligt.

Læs også: LEGO-havvindmøller leverer sin første strøm

Det nye center skal ligge ved LEGO-hovedkvarteret i Billund. Det skal stå færdig senest i 2016, og målet er foruden at have egne specialister ansat også at indgå partnerskaber med eksterne interessenter og eksperter.

-EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere