21.03.2023  |  Klima, miljø og energi

L'Oréal investerer i bioteknologi venture for at opskalere udvikling af plantebaserede ingredienser for bæredygtig skønhed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ny investering fremmer ‘Green Sciences’ for udvikling af nye, yderst innovative ingredienser

Clichy, marts 2023 - L'Oréal meddeler, at firmaet har investeret i et ventureselskab ledet af Geno, et biotech firma, for at skabe bæredygtige alternativer til nøgleingredienser i skønhedsprodukter. L’Oréal er stiftende medlem af venture selskabet sammen med Unilever og Kao.

Investeringen, der er foretaget gennem L'Oréals corporate venture-fond, BOLD, vil støtte skabelsen af nye, bæredygtige ingredienser afledt af levende organismer. Gennem Genos bioteknologiske ekspertise vil L'Oréal erstatte traditionelle ingredienser med biobaserede alternativer, såsom dem, der er lavet af plantebaseret sukker. Disse nye ingredienser vil blive brugt på tværs af forskellige L'Oréal-produkter, og det er et betydeligt skridt mod virksomhedens mål om 100 % øko-designede formler og ingredienser, der er 95 % afledt af vedvarende eller rigelige kilder.

Bioteknologi er en af de fire L'Oréal Green Sciences-discipliner, der fokuserer på levende organismer til at levere råmaterialer, mens biodiversitet, naturressourcer og akvatiske økosystemer respekteres. Investeringen vil bidrage yderligere til at reducere skønhedsindustriens miljømæssige fodaftryk og er et væsentligt skridt i retning mod at nå vores L'Oréal for the Future 2030-forpligtelser.

"Hos L'Oréal tror vi på, at videnskaben har magten til at skabe en bedre verden, og vi er forpligtet til at bruge vores ekspertise til at drive positive forandringer i skønhedsindustrien. Det er derfor, vi har gjort Green Sciences til hjørnestenen i vores forskning," sagde Barbara Lavernos, viceadministrerende direktør med ansvar for forskning, innovation og teknologi, hos L'Oréal. "Vi er begejstrede for at samarbejde med Geno, hvis unikke tilgang til at udvikle alternative, bioteknologibaserede ingredienser passer perfekt til vores vision om en mere bæredygtig fremtid. Ved at arbejde sammen med andre skønhedsaktører kan vi udnytte vores kollektive ekspertise og ressourcer overalt, hvor vores kombinerede indsats kan have en meningsfuld effekt."

"Dette skridt er ikke kun i tråd med vores mål om at levere ansvarlige og innovative skønhedsløsninger til forbrugerne, det styrker også vores økosystem for innovation i Nordamerika," sagde Sanford Browne, præsident for forskning og innovation i Nordamerika hos L'Oréal. "Det er et klart signal om vores vilje til at samarbejde med partnere, der deler vores forpligtelse til bæredygtighed og reducere vores miljøpåvirkning for at skabe skønhed, der bevæger verden."

"At byde L'Oréal velkommen til dette utrolige hold af globale mærkesværvægtere viser, hvor vigtigt og presserende behovet er for sporbare, modstandsdygtige og bæredygtige materialer i stor skala. L'Oréals engagement accelererer Genos mål om at reducere de globale kulstofemissioner med over 100 mio. tons i de kommende år ved at henvende sig til stor-skala materialemarkeder. Vi er klar til at hjælpe L'Oréal med at nå sine ambitiøse 2030-mål om at inkorporere 95 % biobaserede ingredienser til formler og bruge emballagematerialer, der er sporbare og fra bæredygtige kilder," sagde Christophe Schilling, administrerende direktør, Geno. "Vi har bevist, at man kan gøre en forskel i stor skala. Genos teknologi blev fra starten udviklet for at accelerere brug af nye materialer ved at levere bæredygtige ingredienser i stor skala, og det er netop målet med dette initiativ for producenter af skønheds- og personlig plejeprodukter. Dette partnerskab vil yderligere bringe vores ventures mission til den globale skala, der kræves for at møde markedets skyhøje efterspørgsel efter bæredygtige produkter.”

Mere fra L'Oréal Danmark A/S

L'Oréal Danmark A/S

www.loreal.com

  • 43 24 64 84
  • Havneholmen 25 1561 København V

L’Oréal for the Future, our sustainability commitments for 2030Global warming is accompanied by environmental changes that threaten potentially permanent degradation of human and natural habitats. Sea levels, melting glaciers, ocean warming and acidification as well as extreme weather events are on the rise. With higher stakes must come stronger commitments.This is the reason why L…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere