12.01.2009  |  Supply chain

Mærsk igangsætter undersøgelse

A.P. Møller-Mærsk vil gennemføre undersøgelse for at få afklaret, om der bør ændres på nogle af de forhold på...

A.P. Møller-Mærsk vil gennemføre undersøgelse for at få afklaret, om der bør ændres på nogle af de forhold på containerfabrik i Kina, som kritiseres i rapport.
Maersk Container Industri afviser i en pressemeddelelse den kritik af arbejdsforholdene på virksomhedens containerfabrik i Dongguan i Kina, som i går blev fremført i DR og i Politiken.
Samtidig bebuder A.P. Møller-Mærsk, at koncernen vil gennemføre en uvildig undersøgelse for at få konstateret, om der er grundlag for at ændre på nogle af forholdene på fabrikken.
- Hvis en sådan undersøgelse identificerer fejl og mangler i forhold til kinesisk lovgivning eller FN's arbejdstager-konventioner, vil disse naturligvis blive rettet omgående, hedder det i pressemeddelelsen.
Kritikken fremsættes af anonyme medarbejdere på fabrikken samt i en rapport fra menneskerettighedsorganisationen Globalization Monitor, der har hjemme i Hongkong.
Ifølge rapporten lider mange ansatte på fabrikken af høreskader og lungeproblemer som følge af højt støjniveau og store mængder støv. Menneskeretseksperten Au Loong-You fra Globalization Monitor siger til Politiken Søndag, at forholdene for de ansatte er "meget ekstreme". (www.business.dk)

For baggrund se også:

Store problemer på Mærsk-fabrik i Kina:

www.dr.dk/Nyheder/Penge/2009/01/12/154731.htm

Vi er stolte af fabrik i Kina

www.dr.dk/Nyheder/Penge/2009/01/09/170251.htm

Mere fra Anette

Anette Lykke Rasmussen

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere