05.12.2018  |  Strategi & ledelse

Mærsk: slut med CO2 i 2050

Rederiet A. P. Møller – Mærsk sigter efter at have CO2-neutrale fartøjer i 2030 og har som mål at stoppe udledningen helt i 2050. Rederiet opfordrer industrien til at involvere sig.

Det danske rederi A. P. Møller-Mærsk, der er verdens største shippingvirksomhed, vil sætte tempoet op i forhold til at sikre en kulstof-neutral shippingindustri. Rederiet annoncerede torsdag, at målet er at stoppe kulstof-udledningen helt i 2050, samt at alle fartøjer skal være CO2-neutrale i 2030.

Læs også: A.P. Møller-Mærsk vinder CSR Prisen 2018

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Mærsk lægger vægt på, at det kræver en acceleration inden for nye innovationer, samtidig med at de nye teknologier skal implementeres.

Shippingindustrien transporterer i dag 80 procent af den globale handel, hvilket er en af grundende til at rederiet mener, at den også står til ansvar for at finde løsninger på klimaproblemerne. Det tyder på, at verdenshandelen vil fortsætte med at vokse, og de tiltag der er i dag, er ikke nok til at elimere CO2-udledningen, mener man.

”Den eneste måde hvorpå vi kan opnå den så trængende kulstofneutralisering i vores industri, er ved fuldt ud at skifte til nye kulstof-neutrale brændsler og forsyningskæder”, siger Søren Toft, Chief Operating Officer hos Mærsk.

Nuludledningsfartøjer
Tesla lover pt, at deres elektriske lastbil, Semi, kan køre 800 km med to TEU. Til sammenligning skal et containerskib fragte tusinder af TEU og en f.eks. sejle en tur på over 8.000 km fra Panama til Rotterdam. Der er selvsagt ingen ladestationer i Atlanterhavet, så batteriets korte levetid er problematisk, pointerer Mærsk.

Derfor skal der nye innovative opfindelser til. Den normale levetid for et fartøj er i dag på omkring 20-25 år, men der skal udvikles nye fartøjer frem mod 2050, og det kræver samarbejde, lyder det fra rederiet.

”De næste fem til ti år bliver altafgørende. Vi vil investere betydelige ressourcer i innovations- og flådeteknologier for at forbedre den tekniske og finansielle levedygtighed af nuludledningsløsninger”, siger Søren Toft og tilføjer:

”Vi har gennem de sidste fire år investeret omkring en milliard dollars og engageret over 50 ingeniører hvert år i at udvikle og implementere energieffektive løsninger. Men vi kan ikke opnå det alene”.

Forskning og udvikling er nøglen til at føre shipping-industrien væk fra fossile brændsler og over mod bæredygtige løsninger, lyder det fra Mærsk.

Læs også: Mærsk investerer millionbeløb i at bekæmpe plastikforurening i Stillehavet

Rederiet påpeger desuden, at ved at sætte fokus på dette ambitiøse mål, håber det at kunne opnå et gennembrud i forhold til at tiltrække ingeniører, teknologi-udviklere, investorer, cargo-ejere og lovgivere til at skabe en stærk industriinvolvering i en bæredygtig shippingfremtid.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere