08.08.2018  |  Menneskerettigheder

Mærsk vil fremme LGBTI-rettigheder

A.P. Møller – Maersk vil øge mangfoldighed og inklusion i erhvervslivet. Derfor tilslutter rederiet sig nu en global indsats, der kæmper for lesbiske, bøsser, bi- og transpersoners (LGBTI) rettigheder på arbejdspladsen.

Ifølge FN kan vold og diskrimination af lesbiske, bøsser, bi- og transseksuelle personer (LGBTI) ikke stoppes af myndigheder alene, virksomheder kan og skal også være med til at fremme diversitet og ligestilling på arbejdspladsen.

Og som led i A.P. Møller – Mærsks strategi om at øge mangfoldigheden på arbejdspladsen, tilslutter selskabet sig nu FN’s LGBTI-standarder for handel.

”Når vi underskriver FN’s standarder, betyder det, at vi tager ansvar som firma for at hjælpe med at tackle et globalt problem og fremme ligestilling for LGBTI-folk”, siger Ulf Hahnemann, chef for Human Resources Officer i A.P. Møller – Maersk.

Læs også: Fire ud af ti homoseksuelle skjuler deres seksualitet på jobbet 

Standarderne bygger på en eksisterende international lovgivning for menneskerettigheder og er derfor i overensstemmelse med FN’s vejledende principper for erhvervsliv og menneskerettigheder, skriver Maersk i en pressemeddelelse.

Som virksomhed fungerer standarderne ifølge Maersk som nogle foranstaltninger, som man kan tage for at gøre ens politikker og praksis mere inkluderende for LGBTI-personer.

- JJK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere