02.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Møbelkæde modtager pris for klimainitiativ

Møbelkæden Ilva har som den første danske retailer modtaget FSC Furnutire Award for sit brug af FSC-certificeret træ i kollektionerne.

Siden 2010 har FSC-certificeret træ været en del af de mange møbler, som Ilva sælger i sine forretninger. Og det er ikke gået ubemærket hen.

Indsatsen blev fredag hædret på ADI Design Museum i Milano under årets FSC Furniture Award.

Her modtog Ilva stor ros for sit bæredygtige valg af træ og den transparente branding af sine trævarer, da FSC for første gang uddelte en af hovedpriserne til en dansk retailer.

Læs også: Lenovos klimakompensation runder 1 mio. tons sparet CO2

Det er ham hos Ilva glad for, og ifølge Martin Hallund, CEO, slutter det bæredygtige fokus ikke med prisen.

”Næste milepæl er at nå 100 procent anvendelse af FSC-certificeret træ i hele vores trævareproduktion inden 2025. Det varmer, at der bliver lagt mærke til vores indsats”, siger han.

Ambitiøs, men realistisk
Ifølge CEO’en er Ilva allerede godt på vej med målsætningen. I den seneste kollektion bestod mere end 93 procent af træmøblerne af FSC-certificeret træ.

Det kan Jonas Riis Nielsen, som er head of quality & sustainability, tage en del af æren for.

Læs også: Dansk startup skaber det grønne elektronikprodukt Apple mangler

Han har arbejdet med Ilvas bæredygtighed de seneste fire år og har accelereret virksomhedens fokus på området.

”Jeg ser prisen som en gevinst for det hårde arbejde, vi har lagt i at sikre, at vi bruger træ, som kommer fra leverandører, der bidrager til at fremme bæredygtigt skovbrug. Det er ikke altid nemt at sikre transparens i en lang forsyningskæde, men det er vigtigt, at vi sørger for at kommunikere klart om det til vores kunder”, siger han.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere