20.10.2022  |  Klima, miljø og energi

Lenovos klimakompensation runder 1 mio. tons sparet CO2

Siden 2021 har Lenovos kunder kompenseret for mere end en million tons C02 gennem Lenovos CO2 Offset Service – en besparelse, der svarer til mere end 215.000 personbiler årlige udledning.

Som led i Lenovos målsætning om at blive CO2-neutral i 2050 lancerede computerproducenten sidste år en klimakompensationsordning, hvor virksomheder gennem et simpelt tillægsbeløb kunne udligne deres nyerhvervet produkts CO2-emissioner.

Ordningen, som bærer navnet CO2 Offset Service, klimakompenserer ikke kun produktionen af en ny computer, men hele enhedens livscyklus – fra fremstilling over transport og op til fem års gennemsnitlig brug.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I første omgang var det kun ved virksomheders køb af Think-pc’er, at CO2 Offset Service var et tilbud. Men siden lanceringen er tilvalget af CO2 Offset Service steget med tocifrede tal fra kvartal til kvartal, så på grund af den stigende efterspørgsel udvidede Lenovo i begyndelsen af 2022 programmet fra erhvervskunder til at omfatte forbrugere, der køber Lenovo Legion- og Yoga-pc'er.

Næste skridt bliver også at inkludere køb af udvalgte ThinkSystem-servere, har Lenovo meldt ud. For hos Lenovo er der ingen tvivl om, at tiltaget har været en succes.

Læs også: Arla udfaser den hårdt kritiserede kampagne, hvor produkter markedsføres som CO2-neutrale

Gennem FN-godkendte klimaprojekter har CO2 Offset Service kompenseret for en million tons udledt CO2, hvilket svarer til mere end 215.000 personbiler årlige udledning.

De finansierede projekter, der indgår i klimakompensationen, støtter produktion af vedvarende energi som vindmøller, solceller og initiativer inden for vedvarende energi herunder innovative metoder, der udnytter biprodukter fra landbruget.

I seneste regnskabsår rapporterede Lenovo fremskridt i forhold til sine egne CO2-reduktionmål for 2030 med en 15 procents reduktion af sine direkte CO2-udledninger (scope 1 og 2). Derudover øger Lenovo sit samarbejde med leverandører om at mindske CO2-intensiteten i hele værdikæden (scope 3-emissioner).

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere