20.10.2022 | Klima, miljø og energi
Lenovos klimakompensation runder 1 mio. tons sparet CO2
Siden 2021 har Lenovos kunder kompenseret for mere end en million tons C02 gennem Lenovos CO2 Offset Service – en besparelse, der svarer til mere end 215.000 personbiler årlige udledning.
Gennem FN-godkendte projekter støtter Lenovos klimakompensation med blandt andet at opføre vedvarende energikilder. Foto: Kitsadakron Pongha/123RF
Som led i Lenovos målsætning om at blive CO2-neutral i 2050 lancerede computerproducenten sidste år en klimakompensationsordning, hvor virksomheder gennem et simpelt tillægsbeløb kunne udligne deres nyerhvervet produkts CO2-emissioner.
Ordningen, som bærer navnet CO2 Offset Service, klimakompenserer ikke kun produktionen af en ny computer, men hele enhedens livscyklus – fra fremstilling over transport og op til fem års gennemsnitlig brug.
I første omgang var det kun ved virksomheders køb af Think-pc’er, at CO2 Offset Service var et tilbud. Men siden lanceringen er tilvalget af CO2 Offset Service steget med tocifrede tal fra kvartal til kvartal, så på grund af den stigende efterspørgsel udvidede Lenovo i begyndelsen af 2022 programmet fra erhvervskunder til at omfatte forbrugere, der køber Lenovo Legion- og Yoga-pc'er.
Næste skridt bliver også at inkludere køb af udvalgte ThinkSystem-servere, har Lenovo meldt ud. For hos Lenovo er der ingen tvivl om, at tiltaget har været en succes.
Læs også: Arla udfaser den hårdt kritiserede kampagne, hvor produkter markedsføres som CO2-neutrale
Gennem FN-godkendte klimaprojekter har CO2 Offset Service kompenseret for en million tons udledt CO2, hvilket svarer til mere end 215.000 personbiler årlige udledning.
De finansierede projekter, der indgår i klimakompensationen, støtter produktion af vedvarende energi som vindmøller, solceller og initiativer inden for vedvarende energi herunder innovative metoder, der udnytter biprodukter fra landbruget.
I seneste regnskabsår rapporterede Lenovo fremskridt i forhold til sine egne CO2-reduktionmål for 2030 med en 15 procents reduktion af sine direkte CO2-udledninger (scope 1 og 2). Derudover øger Lenovo sit samarbejde med leverandører om at mindske CO2-intensiteten i hele værdikæden (scope 3-emissioner).
- KCP
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Samfund

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.