18.03.2022  |  Kommunikation

Arla udfaser den hårdt kritiserede kampagne, hvor produkter markedsføres som CO2-neutrale

Efter lang tids massiv modstand trækker Arla nu stor kampagne tilbage, og melder ud at "klimakompensation er komplekst stof, som har været svært at kommunikere."

Mange selskaber benytter klimakompensation som led i markedsføring af CO2-neutrale produkter. Èn særlig kampagne har dog især tiltrukket sig massiv negativ opmærksomhed; nemlig den kampagne hvor Arlas markedsfører flere af deres produkter som CO2-neutrale.

Efter lang tids kritik udfaser Arla nu denne kampagne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Politikken.

Arla afviser, at tilbagetrækningen skyldes den massive kritik, som kampagnen har modtaget fra blandt andet Forbrugerrådet Tænk og miljøbevægelsen Noah. Arla erkender at "klimakompensation er komplekst stof, som har været svært at kommunikere."

Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk, glæder sig over, at Arla nu ikke længere vil markedsføre produkter som værende CO2-neutrale.

Læs også: Arla møder fortsat modstand på deres netto-nul mælk

"Det er selvfølgelig rigtig positivt, hvis Arla har reageret på den kritik, som vi og andre er kommet med, og er stoppet med at markedsføre deres mælkeprodukter som CO2-neutrale, hvilket vi synes er vildledende. Men det ændrer jo ikke på, at deres markedsføring formodentlig har påvirket forbrugernes valg i mere end et år", siger hun.

Kampagnen, der blev lanceret i 2020, påstod at alle drivhusgasser fra køer, lastbiler og mejerier blev kompenseret ved at beskytte regnskove mod at blive fældet. Senere på året vist satelitter dog, at dele af Arlas beskyttede regnskov var brændt ned, mens andre områder svandt ind grundet fældning. Arlas partnere påstod dog, at afskovningen havde været endnu større, hvis ikke de havde beskyttet skovene.

Læs også: Arla-kampagne modarbejdes af satellitfotos

Fødevarestyrelsen har tidligere efterspurgt klarere regler for denne type kommunikation.

"Vi ser gerne, at vi får klare fælles retningslinjer for klimakommunikation i Danmark, som alle parter anerkender og respekterer," lyder det fra Arlas pressechef Jesper Skovlund.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere